(365) – Tre hundre og sekstifem
Følg med på det som skjer i Gjøvikregionen — hver dag!
Byen vår Gjøvik ble etablert i 2011 og er et felleskap som sørger for at ulike aktører møtes for å skape utvikling og vekst for Gjøvik. I samarbeid med næringslivet og frivillige jobber de for å utvikle et attraktivt sentrum, skape mer byliv, tiltrekke flere besøkende og bidra til økt antall arbeidsplasser i Gjøvik. De ønsker å skape gode opplevelser for innbyggerne og å sette Gjøvik på kartet med kultur-, opplevelses- og handelstilbud.
Sammen For Toten er en frivillig organisasjon i Vestre Toten kommune, som bidrar med hjelp til enkeltpersoner, familier og grupper. Deres bidrag sørger for julestemning for innbyggerne, spesielt de som trenger litt ekstra hjelp. De bidrar med julegaver og mat til trengende, samt ordner pynt og lys i Raufoss sentrum.
Alternativ Jul ble arrangert for første gang i 1970, og hvert år siden har det vært julefeiringer og åpent hus for alle. Det er en tradisjonell julefeiring for alle som ønsker å være en del av et større fellesskap i jula. Alternativ Jul er helt gratis, og alle er velkomne til å delta. Det hele foregår som en ordinær julefeiring med julemiddag, underholdning og julegaver. Feiringen finner sted i Fjellhallen på Gjøvik på julaften.
Det er over 75 år siden treskjærerfirmaet Henning så dagens lys. Trekunsten fra Tømmeholshøgda på Kapp lever fortsatt godt og jula er høysesong for kappingene. De viden kjent for sin håndlagde julekrybbe i tre, en håndverkstradisjon fra senmiddelalderen de ivaretar. Alle delene blir skåret ut i bjørk og malt i treskjærerverksted på Tømmerholshøgda i Østre Toten.
Rundt i regionen kan du oppleve mye spektakulært. Selskapet Over Skog og Heiberg lager ulike arrangementer og tilbyr helt unike opplevelser, blant annet muligheten for en uforglemmelig tur gjennom snødekket landskap med deres fantastiske huskyer i front.
I regionen finnes flere ulike, unike overnattingsmuligheter. En av disse er Granum Gård. Granum er et historisk pensjonat, en plass hvor historie møter natur. Gården ligger i Fluberg i Søndre Land. Gården har vært bebodd helt siden vikingetiden og har vært i nåværende eiers familie siden 1804. Gården har fortsatt sitt opprinnelige gårdstun og ligger oppe i lia med en fantastisk utsikt utover Randsfjorden. Et unikt sted.
Nordre Land kommune presenterer gjennom 24 luker i adventstida den fantastiske frivilligheten i kommunen. Et viktig løft for lag og foreninger. En skikkelig hyllest til alle som skaper fellesskap, aktivitet og glede i lokalsamfunnet. For det mangler ikke på aktivitet i Nordre Land, verken i desember, eller resten av året. I førjulstiden er det dog helt spesielt. Da arrangeres en rekke julemarkeder, julemesser, julegrantenninger, åpne julebord, julesalg og mer til. Det sørger for skikkelig julestemning.
Rundt omkring i Gjøvikregionen dyrkes det juletrær. Ove Storsveen er en av produsentene, han har sørget for juletrær i 25 år og leverer hundrevis hvert år. Dette gir innbyggerne mulighet til å handle kortreist og bærekraftig. På Vestsida i Søndre Land dyrker Storsveen frem juletrær på småbruket sitt. Han dyrker hovedsakelig fjelledelgran, en sort som tar 8-10 år å vokse til full høyde.
Gjøvik er byen hvor Stolpejakten i Norge startet. Gjø-Vard Orienteringslag, med Arnfinn Pedersen og Tommy Gullord i spissen, startet forløperen til Stolpejakten i 2013. I 2014 overførte de rettighetene til Foreningen Stolpejakten. Nå er aktivitetstilbudet nasjonalt, med over 200 000 brukere i nærmere 200 kommuner.
Ungdomstilbudet «Headspace» er et forebyggende lavterskeltilbud, som tar sikte på å hjelpe unge «her og nå», før problemer får vokse seg for store. Tilbudet er et samarbeid mellom Mental Helse og Gjøvik kommune. Det er gratis og tar sikte på å være et sted ungdom kan henge, få støtte og hjelp hvis du trenger det, og bare ha det bra.
Elisabeth Lund er kultursjef i Vestre Toten kommune. Hun er selv tilflytter til regionen og er svært glad for at hun fant veien hit. Lund beskriver kulturen på Toten og i regionen som både åpen og tradisjonsbærende. Hun er stolt av at kulturfeltet i Vestre Toten kommune, spesielt tilbudet til barn og unge, er noe kommunen er veldig gode på.
I Ås Kirke inviteres det til en rekke konserter i førjulstiden. Det er en viktig tradisjon at ulike korps og artister er med å sørger for flotte førjulsopplevelser i kirkerommene i regionen. I flotte Ås Kirke på Bøverbru er det en tradisjon for mange å møte opp til midnattkonsert på lille juleaften.
Gjøvik sjokolade drives av tre damer med lang erfaring innen bransjen. De legger mye tid og kjærlighet i jobben de gjør, og sammen produserer de søtsaker i toppklasse. De lager både sjokolade, gelato og sorbet. Det er ekte håndverk og lages kun av gode råvarer, noe kundene merker på både smak og kvalitet. Med sine lokale, håndlagde sjokoladespesialiteter for enhver smak, er deres produkter populære blant folk både i og utenfor regionen.
Jul på Stenberg er et stort julemarked og arrangement i førjulstiden med aktiviteter for hele familien. Dette er en viktig tradisjon for mange og et arrangement som sørger for å gi folk skikkelig julestemning. Historiske Stenberg er som skapt for julearrangement og hele det store friluftsmuseet tas i bruk til denne fine dagen.
Victoria Haugerud kom til regionen for å studere. Her fant hun kjærligheten og forelsket seg også i de gode jobbmulighetene her. Hun trekker spesielt frem industrimiljøet og alle arbeidsplassene det generer. På toppen av det hele syntes hun dette er et fantastisk sted å oppdra barna sine og hyller aktivitetsmulighetene i regionen.
Læringsfabrikken er en møteplass for bedrifter, fagfolk, fagskolestudenter, lærlinger, elever og ungdomsskoleelever. Der finner man avansert teknologi, 1500 kvadratmeter med utstyr for over 110 millioner kroner. Læringsfabrikken flytter elevene fra skolebenken og inn i industriparken på Raufoss, der de tar i bruk topp moderne teknologi, maskiner og utstyr for å bli fremtidens industriarbeidere.
Maria Heggelund Grave startet en egen bedrift etter studietiden og hadde behov for et støttende miljø og veiledning for å kunne utvikle seg videre. Da falt valget på å flytte til Gjøvikregionen. Hun fikk plass i inkubatoren hos Vaager Innovasjon, hvor hun fant akkurat den hjelpen og ressursene hun trengte for å komme videre med sin bedrift. Senere fikk hun også jobb hos nettopp Vaager Innovasjon.
Lena-Valle videregående skole inviterer til «Jul på Valle» i førjulstiden. Et stemningsskapende arrangement for store og små. Det er blitt tradisjon for skolen å invitere til førjulskos. Under arrangementet vises naturbruksskolen Valle frem og elevenes ungdomsbedrifter får et ekstra utstillingsvindu. Hesteshow, kafé, aktiviteter og nissebesøk er også noe av hva man får oppleve. Et flott arrangement som sørger for skikkelig førjulsstemning.
Midt i hjertet av Lena står en koselig gammel telefonkiosk. Den har fått nytt liv og er nå Lesekiosk nr. 114. Den er full av bøker. Her kan du sette fra deg en bok du har lest og ta med deg en annen hjem. Det er Sparebankstiftelsen DNB og Foreningen !les som har gitt nytt innhold til mer enn 100 vernede telefonkiosker i Norge for å fremme gode leseopplevelser. I regionen finner du to, en på Lena og en på Gjøvik.
Rundt omkring i regionen er julegrantenning og julemarked en viktig del av førjulstiden. På Eina samles innbyggerne og tilreisende til en hel dag fylt med julestemning og aktiviteter. Hele bygda bidrar i å legge til rette for en strålende dag for både store og små. Julemarked, bruktmarked, dans, musikk, fakkeltog og julegrantenning er noe av hva som står på programmet. En utrolig stemningsfull dag og en samlende førjulsfeiring.
Julegatene i sentrum av Gjøvik åpnes mot slutten av november. I 2024 satser Gjøvik ekstra på mer julebelysning og julestemning i kommunens gater enn tidligere. Målet er å utvikle Gjøvik til en enda hyggeligere juleby. Kommunen i samarbeid med virksomhetene i sentrum sørger for skikkelig julestemning.
Bjørn Slåtsveen har hatt en lang karriere som politimann og politikontakt i Gjøvikregionen. Etter at han sluttet som politimann, fikk han raskt tilbud om jobb hos LePro på Lena. Det er en kommunalt eid attføringsbedrift som hjelper mennesker med fysiske eller psykiske utfordringer ut i arbeid og utdanning. Der bruker Bjørn av sin solide erfaring og ukentlig støtter han rundt 30 personer mellom 18 og 30 år på veien tilbake til arbeidslivet.
Byrunden i Gjøvik er en koselig tur som passer for både barn og voksne. Turen starter ved ærverdige Gjøvik Stasjon og går gjennom den flotte Storgata i sentrum og fortsetter forbi fine severdigheter som Fjellhallen, Vitensenteret og Gjøvik Gård med fredet park og historisk interiør fra Alf Mjøen. Deretter kan du og dine turvenner tusle forbi Gjøvik Kino og Scene, ned til vakre Mjøsa og bort til den fantastiske Skibladnerbrygga. Dette er en trivelig tur på to og en halv kilometer, som er like fin på sommeren som på vinteren. Litt ekstra fin blir den også i julen, da gatene i Gjøvik er pyntet til høytiden.
Designer og illustratør, Helen Munch-Ellingsen, er glad for at hun og partneren valgte å satse på en fremtid i Gjøvikregionen. Her har hun finnet en fin ro og opplever ikke noe hast eller mas. Hun trekker frem de korte avstandene som et stort pluss og at man enkelt kommer til det man trenger.
Khai Ngo syntes Gjøvik leverer alt det han ønsker meg fra et bosted. At byen leverer på atmosfære, størrelse, beliggenhet, utdannelse, jobbmuligheter, friluftsliv og mangfoldet av handel og butikker. Han flyttet til Gjøvik for å studere, men har nå bosatt seg fast her og stiftet familie. Han sier at de største fordelene med Gjøvik som han opplever i kontrast til andre byer han har bodd i er at Gjøvik oppleves på mange måter som et tettsted med det som følger med av kort vei til naturen, vennskap og naboskap. Dette samtidig som byen møter hans forventninger med tanke på korte avstander både i og utenfor byen.
Vidar Tveite flyttet til Gjøvik fra Kristiansand for å studere. I tillegg til en god utdanning, fant han også sin kone her og sammen bosatte de seg på Gjøvik. Tveite er godt fornøyd med utviklingen Gjøvikregionen har hatt siden han flyttet hit tidlig på 2000-tallet, spesielt med tanke på solide aktiviteter og arrangementer. En kvalitet han er spesielt fornøyd med her er nærheten til natur og aktiviteter, og at dette er den perfekte plassen la barna vokse opp.
Landheim AS har levert takverk siden 1992 og har med årene opparbeidet seg en bred kompetanse innenfor spikerplatebaserte takkonstruksjoner, også kalt takstoler. Dyktige prosjektledere deres konstruerer og dimensjonerer alle type bygninger for levering til kunder over hele Østlandet. Landheim er i stadig utvikling og har i dag underkant av 50 ansatte innenfor ulike fagområder.
Landsbylauget SA samler næringsdrivende innen handel, håndverk, industri, turisme og lokal mat i Dokka og omegn, for å fremme felles interesser, øke handel og tilby best mulig service. Målet deres er å etablere Landsbyen Dokka som en attraktiv merkevare og et aktivt handelssted. Lauget har omkring 60 medlemmer og sammen sørger de for flotte arrangementer som tiltrekker tusenvis av besøkende til Dokka årlig.
Gjøvik kommune er i vekst og tiltrekker seg stadig flere innbyggere. Tallene fra SSB viser en god vekst gjennom 2024, fra 30 903 innbyggere i januar til 31 084 personer i november. Kommunen har selv listet opp en rekke grunner til å flytte til Gjøvik. På listen med argumenter finner du blant annet varierte og spennende jobber, attraktive boliger, gode nærmiljø og trygge oppvekstsvilkår.
Vitensenteret arrangerer en rekke ulike arrangementer gjennom året. Senteret er tilpasset barnefamilier med barn i alderen 5-12 år, men de inviterer også de godt voksne til egne treff. «Påtår på Vitensenteret» er navnet på tilbudet, hvor seniorer inviteres til ulike aktiviteter, sosialt samvær, kaffe og noe attåt. Tilbudet er gratis, og innholdet varierer fra gang til gang. Et eksempel er at de får se radioaktiv stråling og stråling fra rommet med Vitensenterets tåkekammer og vite mer om hvordan det er å være astronaut i verdensrommet.
God jobb og rimeligere boligpriser var avgjørende faktorer for at Lotte Kildeborg valgte Gjøvikregionen. Hun liker de korte avstandene til ulike aktiviteter og muligheter, i mammapermisjon oppdaget hun de fine tilbudene for foreldre, som baby-og småbarnstreff på helsestasjon og frivilligsentralen, og babysang. I tillegg til en optimal plass å få barn, er hun også klar på at regionen har et utrolig spennende arbeidsmarked med store muligheter for utvikling og påvirkning.
Kjærligheten ledet Jordi Somers til Norge og Gjøvikregionen, og det er han veldig glad for. Her fant han seg raskt til rette og han er veldig takknemlig for mulighetene menneskene og bedriftene i regionen har gitt ham. Han er veldig fornøyd med de mange fritidsmulighetene her og de solide karrieremulighetene regionen har å by på.
Videregående skoler fra regionen får unik mulighet til å jobbe med verdensrommet og teknologi gjennom prosjektet NASA HUNCH. NASA HUNCH (High School Students United with NASA to Create Hardware) er et utdanningsprogram utviklet av NASA for videregående skoleelever. Gjennom dette programmet får studentene muligheten til å delta i praktiske prosjekter i samarbeid med NASA-forskere og ingeniører. Læringsfabrikken på Raufoss er en sentral aktør i denne satsingen, og tilbyr videregående elever muligheten til å jobbe med topp moderne utstyr i et miljø som simulerer industriproduksjon.
LESS AS er et lite selskap på Toten, med et stort hjerte for beredskap. Under ledelse av Anders Haug Thomassen, jobber de med å forenkle arbeidet redningsmannskaper gjør verden over, i de verst tenkelige scenarier. Selskapet holder på Kapp i Østre Toten kommune. Der utvikler de og selger produkter og løsninger innen beredskap og evakuering til hele verden.
Et fint turtips er å gå Valdresbanen fra Dokka til Odnes. Natur- og kulturstien langs den gamle jernbanen er en populær tursti med en samlet lengde på 14,6 km tur-retur. Langs stien finner du flere informasjonsskilt som forteller om naturen, landskapet og kulturhistorien knyttet til Valdresbanen. Denne nedlagte jernbanen byr på flotte turmuligheter året rundt.
«Prosjekt-RAUT» – Radikal automatisering, har sitt utspring på Raufoss. Det er et prosjekt som skal bidra til økt industriell verdiskaping i Norge ved hjelp av automatisert industriell produksjon. Prosjektets hensikt er å løfte bedrifter gjennom radikal automatisering for å styrke den globale konkurransekraften, og posisjonere bedriftene for eksport. Prosjektet skal bidra til at bedrifter raskere, rimeligere og bedre evner å utvikle ideer fra konseptstadiet og frem til markedsintroduksjon.
Dokkadeltaet naturreservat er et beskyttet naturområde i Nordre og Søndre Land kommuner i Innlandet. Reservatet ligger der elva Dokka renner ut i Randsfjorden, og har hatt status som Ramsarområde siden 2002, på grunn av sin betydning for trekkfugler.
Vinjarmoen Motorbane er et fantastisk sted for motorsportentusiaster i alle aldre, uansett om de kjører på to eller fire hjul. Her kan du oppleve rallycross, bilcross, crosskart, motorcross og drifting på en moderne bane som er godkjent av Norges Bilsport Forbund.
Sveve er Gjøvik og regionens nyeste klubbscene. Stedet er lokalisert midt i sentrum og gir regionen en ettertraktet scene for mellomstore band og artister. Sveve tilbyr alt fra konserter med kjente navn, til lokale band og jamsessions. Her arrangeres også teater, stand-up og andre spennende arrangementer. Dette er også et utested med shuffleboard og bowling, i tillegg til godt drikke og god mat. Sveve ønsker å være en samlingsplass for alle som elsker kultur og underholdning i Gjøvik og regionen.
Parken Ungdomsklubb på Dokka tilbyr et positivt fritidstilbud for ungdommer som kanskje ikke blir nådd av de frivillige organisasjonene. Klubben fungerer som et supplement til andre eksisterende tilbud og har som mål å styrke ungdommens evne til samarbeid, respekt for andre, og selvrespekt.
Madshus er verdens eldste skiprodusent som fortsatt er i drift. De første Madshus-skiene ble laget av Martin Madshus i 1906 i en låve på Gjøvik. Madshus produserer i dag alle langrennsskiene sine i fabrikken sin på Biri. De er en ledende produsent takket være sitt solide fokus på innovasjon og kontinuerlig forbedring. Harald Østberg Amundsen er en norsk langrennsløper som går på Madshus, han er juniorverdensmester og U23-verdensmester, og han vant verdenscupen 2023/24 og Tour de Ski 2023/24.
Fjordgløtt kafé og landhandel på Eina ble raskt populær etter åpningen i 2022. Nå er de en av bygdas fremste møteplasser. De sørger for at bygdas innbyggere og besøkende kan få tak i skikkelig hjemmelaget mat, fersk bakst og lokale råvarer. Plassen drives av lokale krefter som hadde en felles drøm om å skape en unik og hyggelig kaféopplevelse. De bidrar og arrangerer mange ulike aktiviteter for både liten og stor.
TAF (Teknologi- og industrifag) er et unikt videregående skoletilbud ved Raufoss videregående skole. Etter fire år oppnår man dobbel kvalifikasjon, fagbrev og spesiell studiekompetanse med fordypning i matematikk og fysikk. I 2024 feirer utdanningstilbudet 25-årsjubileum. Det gjøres med fulle klasser, flere jenter inn i utdanningen og et nytt kull med lokal ungdom som ønsker å være aktive bidragsytere i lokalsamfunnet.
På Dokka i Nordre Land kommune kan du gå en enkel, flott tur fra Tonlia Barnehage til Skålerudshuken. Start turen fra parkeringsplassen ved barnehagen og følg merkingen på din ferd. Det er god stigning i terrenget og etterhvert kommer du til et skilt som sier: Gapahuk. Følg veien dit og nyt den vakre utsikten over fantastiske Dokka.
Folkestien på Dokka er en herlig rundtur på fem kilometer på Dokka. Stien er merket med Nasjonalforeningens Folkestiskilt. Det er fint å starte turen fra Dokka Stasjon eller fra Dokka Renseanlegg. Underveis rundturen denne ferden finner du flere informasjonsskilt som er knyttet til naturen, kulturminner og landskapet. Stien er tilrettelagt for rullestolbrukere.
Håkon Saxrud (23) valgte Gjøvik og Fagskolen Innlandet da han skulle velge videreutdanning. Grunnen til det var gode referanser og relevante utdanningsmuligheter. Han stortrives med studiene, i tillegg er han veldig fornøyd med å ha funnet seg en deltidsjobb ved siden av som er relevant for hans videre karrierevei.
Lands Museum er lokalmuseet for Søndre og Nordre Land kommune. Museet ble etablert allerede i 1927 for å dokumentere og bevare historien i Land. Museet ligger i landsbyen Dokka. Der kan du oppleve historiske samlinger, skiftende utstillinger, og et variert helårsprogram. En flott plass for historisk påfyll.
Ta beina fatt til toppen av Gjøvik. På Bergstoppen kan du oppleve spektakulær utsikt, spesielt sør og østover. Herfra kan du blant annet se Mjøsa, Helgøya, Ringsaker, Totenåsen og vakre Gjøvik by. Du kan velge hvor du vil starte turen selv, men det mest vanlige er å starte på Øverby. Fra parkeringsplassen på Øverby til Bergstoppen er det 1,4 kilometer. En fin tur for både små og store, utsikten er helt fantastisk.
Skolmen bru i Skolmbygda i Nordre Land er ei rekonstruert fagverksbru. Brua har en spennende historie som strekker seg tilbake til 1877. Brua ble sprengt i 1940, gjenoppbygget, revet og gjenreist igjen i 2021 av dyktige håndverkere. Brua er et symbol på moderniseringen som av Norge i perioden den først ble bygget. Den ligger i et vakkert landskap og i nærheten av den flotte Torafossen.
Lavvotunet Kafe og Biffhus er en del av fantastiske Dokka Camping. Der kan du kose deg med god mat og godt drikke, sammen med trivelige folk. Lavvotunet Kafe og Biffhus sin festivalplass har mange sitteplasser innendørs. Og flere sitteplasser under åpen himmel. På Lavvotunet arrangeres konserter og dansefester på 3 herlige scener. Sommeren 2024 stod den nye dansehallen klar og sist sommer spilte hele 80 danseband der. Tusenvis av blide gjester kommer til Lavvotunet hvert år.
Raufoss Skole er en av mange flotte skoler i Gjøvikregionen. Skolen ble åpnet høsten 2016 på vestsiden av Raufoss. Den ligger flott plassert i nærheten av idrettsanlegg, svømmeanlegg og turområder. På denne barneskolen går det omkring 300 barn og her er det rundt 60 ansatte i ulike stillingsstørrelser og funksjoner. På Raufoss skole er man opptatt av å skape en Vi-kultur, og gjennom det legge til rette for et trygt, godt og inkluderende miljø for alle elever. Dette er en mangfoldig skole og har barn med ulik bakgrunn, livssyn, språk og kultur. Skolen bruker elevenes bakgrunn aktivt inn i skolehverdagen.
Visit Øst-Norge er et felles salgs- og markedsføringsorgan for bedrifter, kommuner, organisasjoner som har interesser knyttet til reiselivsnæringen og profilering av regionen. De gjør en veldig viktig jobb for reiselivet, som igjen spiller en stor rolle for en rekke andre faktorer. Reiselivet er viktig både for å ta vare på kulturlandskapet og holde naturen i hevd, men også for å beholde en høy bo- og besøksattraktivitet. Det er også viktig for å kunne beholde og rekruttere kompetent arbeidskraft i regionene.
Hege Tokerud er daglig leder og medgründer i Aiba AS. Hun er klar på at Gjøvikregionen var det beste stedet å starte selskapet. Selskapet hun leder utvikler teknologi som forhindrer nettovergrep mot barn. Et unikt produkt folk over hele verden har behov for. Aiba er den femte oppstarten med tilknytning til NTNU som Tokerud har bidratt til å grunnlegge. Hun trekker frem nærheten til forskningsmiljøet på NTNU, godt nærmiljø for barn og familie, nærhet til verden via Gardermoen og øvrige omgivelser som førende for valget om å starte bedrift her.
Kulturstien på Raufoss har gode turveier og byr på flotte informasjonsplakater som gir deg forskjellige tilbakeblikk på utviklingen av Raufoss og byens industrieventyr. Turen er på drøye 2 kilometer og byr på en fin vandring og spennende historie. Langs stien kan du også oppleve et flott parkområde ved Raufoss Kirke (Minneparken), fisketrapp, fuglepark, Smedshammer Ljåssmie og mer til.
Helt nede ved Mjøsas bredder på Gjøvik ligger et sentrumsnært turmål. På den vakre Engelandsodden finner du stupetårn og gode bademuligheter. Der kan du også grille eller rett og slett bare nyte Mjøsa i all sin prakt. Hva er vel bedre enn å se sola snike seg opp over horisonten en tidlig søndagsmorgen, mens lysstrålene glitrer i vår episke innsjø? Ikke så veldig mye. Dette fantastiske stedet er vel verdt turen både vinter og sommer.
Industriprisen er en årlig prisutdeling som handler om å løfte entusiasmen og stoltheten hos alle som bidrar til utvikling og vekst i sine bedrifter, og at prisene skal gå til dyktige kvinner og menn som jobber i industribedriftene i Innlandet. Prisutdelingen har gradvis utviklet seg år for år, og i 2024 ble det delt ut 10 ulike priser. Industribedriftene i Innlandet nominerer selv sine egne bidrag, deretter avgjøres de nominerte og vinnerne i hver kategori av en egen jury for hver enkelt pris. Prisutdelingen er et av de største arrangementene under Industridagene Innlandet.
Sesongen 23/24 startet en ivrig gjeng opp et etterlengtet tilbud for kvinner i Gjøvik Hockey. Tilveksten har vært stor og det nyopprettede laget har styrket fellesskapet i klubben. Laget møtes to ganger i uken og er et tilbud som passer for alle, uavhengig av ferdighetsnivå. Laget har fokus på det sosiale og ønsker å være et folkehelsetilbud til alle som ønsker. Målet på sikt er et eget kvinnelag i seriesystemet og økt rekruttering av jenter til sporten.
Fra hoppbakken på Raufoss, Lønnbergbakken, kan du gå en fin tur til et knutepunkt på Vardalsåsen, som heter Mæhlumsætra. Turen er i overkant av 13 kilometer, og starter med bratt stigning i hoppbakken, men oppå Lønnberget er det flere flotte utsiktspunkter mot Raufoss. Derfra kan du følge merkede stier mot Mæhlumsætra, hvor det også er mulighet for å overnatte.
Industridagene Innlandet er den største møteplassen for industrien i regionen. Industridagene gir virksomheter og folk mulighet til å se og erfare, hente inspirasjon og ny kunnskap, bygge nettverk og relasjoner. Felles for arrangementene gjennom uken er at de skal fremme dialog og kunnskapsdeling, og gi deltakerne verktøy for en industri i kontinuerlig endring. Industridagene jobber for å være enmøteplass for alle – fra studenter til industriledere. Dette gjøres gjennom en stor bredde av arrangementer som spenner fra teknologiske workshops til prisutdelinger og kulturelle opplevelser.
Er du glad i fantastisk utsikt og eventyrskoger? Da bør du ta turen til Nordlia i Nordre Toten. Der kan du gå en fin runde fra Nordli skole, hvor du kommer deg opp i høyden så du kan bivåne Mjøsa, Ringsaker, Nes og Gjøvik. Hvis det er godvær kan du se helt til Nordseter, Sjusjøen og Synnfjellet.
Beate Paulsrud er oppvokst på Gjøvik og utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Etter tre år som revisor i Deloitte og fire år som konsulent innenfor kollektivtrafikk, er hun nå CFO i Raufoss Industripark med ansvar for å utvikle, forbedre og følge opp selskapets regnskaps- og økonomistyringssystemer. Sammen med resten av administrasjonen skal hun sørge for at drøye 50 leietakere i industriparken, som stadig blir flere, har optimale forhold for å kunne drive sin virksomhet.
I Gjøvikregionen finnes en rekke vakre kirkebygg. Et av disse er Skute Kirke i Søndre Land kommune. Skute Kirke ligger ved Ringelia på vestsiden av Randsfjorden. Den er tegnet av Ole Stein, bygget i tre og vigslet i 1915. Kirken har 360 sitteplasser og har vernestatus listeført.
I Gjøvikregionen er det en rekke barer, puber, utesteder og spisesteder du da kan besøke. Det er mange flotte steder, med varierte tilbud som du kan besøke for å ha det gøy i høst- og vintermørket. Musikk, dans, biljard, shuffleboard, karaoke og mye mer, i tillegg til god mat og drikke. Høyest tetthet av alternativer finner du på Gjøvik. Der finner du alt fra mindre puber, til større utesteder og spisesteder.
Smakfullt er et storkjøkken på Gjøvik som tilbyr fisk og andre delikatesser. Her kan du handle godsaker over disk, bestille catering og de har til og med en egen fiskebil. Smakfullt er rett og slett en godtebutikk for de matglade, der får du de beste råvarer og utvalget er stort. Denne butikkperlen i Gjøvik sentrum byr på et spennende utvalg av blant annet forskjellig sjømat, vilt, kjøtt, fugl og ost.
I en granskog på Gjøvik svever 30 konglekranser. Du finner severdigheten i "Sjeip-øpp løypa" i den 3 kilometer lange traseen opp mot Svenskemyra på Øverby. Ideen til traseen kom fra Friskliv Senior i Gjøvik kommune og kunstverkene er laget av Marianne Leren Floral Design.
Honne Hotell og Konferansesenter er et godt utstyrt konferansehotell, sentralt plassert i regionen og Innlandet. Hotellet ligger på Biri med en fantastisk utsikt utover Mjøsa. De er kjent for sine gode møtefasiliteter, mat, utstyr, aktiviteter og fellesarealer.
Snertingdal Ysteri Utsalg og Kafé er et populært sted for både lokale og tilreisende. Der produseres og selges ost i verdensklasse. Originale Snertingdal Ysteri ble opprinnelig bygget i 1919 og var i drift frem til 1973. I 2017 ble ysteriet vekket til live igjen. De nye driverne av Snertingdal Ysteri ønsker å tilbakeføre ostene som tidligere ble produsert i det over 100 år gamle ysteriet. Ostene de produserer har mottatt en rekke utmerkelser og medaljer.
Mjøsas Ark ligger plassert på Kapp i Østre Toten kommune. Museet innbyr til en Mjøsreise gjennom de siste 8000 årene. I Mjøsas Ark finner du 500 kvadratmeter med historiske skatter fra steinalderen og viktingetida, og opp til hvordan man bruker Mjøsa i dag. Her finner du ekte vikingsverd, ekte helleristninger og ekte miljøengasjement.
Raufoss Industripark har et sterkt lokalt eierskap. Eierne er offensive i arbeidet med å tilrettelegge for vekst hos dagens leietakere, samt å tiltrekke seg nye. De følger tett opp det nye nordområdet, hvor 100 000 kvadrat med nye næringsbygg og en utvidelse av parkens bygningsmasse på hele 40 prosent er under utvikling. Totalt stiller eierne i industriparken opp om investeringer i milliardklassen for å sikre den videre utviklingen.
Rett nord for Gjøvik sentrum ligger Tranbergskogen. Her er det meget fint å gå tur. Her kan du gå på en flott grusvei eller tusle inne i selve skogen. Øverste del av turen gir fantastisk utsikt over Mjøsa og over til Ringsaker. Området ligger tett på sentrum, noe som muliggjør flotte turer i en ellers travel hverdag.
Tjønnås Delikatesser er en delikatessebutikk i Gjøvik sentrum med spesialiteter fra hele verden. Blant annet lokalmat, oster, spekemat, konfekt, krydder, takeaway lunsj og kaffe. Delikatessebutikken tilbyr matvarer utenom det vanlige. De har i tillegg kjøkkenutstyr, japanske kniver og annet til hobbykokken. Tjønnås Delikatesser har sitteplasser både innendørs og utendørs i Storgata på Gjøvik.
Steinhyttene på Kastad Gård er et av flere unike overnattingsmuligheter i Gjøvikregionen. De tre steinhyttene med glassvegg ut mot skogen, steinrøysa, åkeren og den fantastiske utsikten over Mjøsa og Kastadtjernet byr på en helt spesiell opplevelse. I 2020 ble den første steinhytta bygget og innredet for gjester, denne ble så populær at det ble bygget to til året etter.
Sillongen Toten Hotel ligger i naturskjønne omgivelser på Ihle i Vestre Toten kommune. Den vakre beliggenheten og alle mulighetene der gjør stedet til et attraktivt reisemål for både dagsturer og overnattinger. Hotellet har tilhørt familien Sørbo gjennom flere generasjoner. Sillongen ligger plassert på Totenplatået. Her er det nærhet til vann, utsikt og en rekke flotte gåturer. I tillegg er det golfbane, helsehotell, minigolf og mer til i umiddelbar nærhet til hotellet. Ikke langt unna ligger også Stenberg Frilufstmuseum og kafeen Ditlevines Utsikt.
I alle kommunene i regionen er jakt svært populært. Elgjakta har lange tradisjoner her og er en viktig begivenhet for mange. Fra slutten av september og utover til jakta er over, samles mange jaktlag rundt omkring i regionen for elgjakt. Jakta i regionen har mange positive sider. Det er helsebringende på flere plan, spesielt da det samler folk og får mange ut på tur i den vakre naturen regionen har å by på. Mange har elgjakta som årets store høydepunkt.
Gjøvik kunst- og kulturskole gjør en super jobb med tilrettelagt kulturskoletilbud. Kulturskolen gir tilrettelagte kulturtilbud til deltakere med nedsatt funksjonsevne og deltakere innen psykisk helse, og flerkulturelle tilbud. I 2024 feirer tilbudet 30-års jubileum. Totalt har Gjøvik kommune 12 ulike tilrettelagte kulturskoletilbud. Gjøvik er et av stedene i landet som har av det mest omfattende tilbudet for denne målgruppen.
Musikkfolkehøgskolen Viken ligger vakkert til på Gjøvik ved vannkanten av Mjøsa. Her har de moderne og flotte lokaler som kan huse omkring 125 elever. Skolen har elever fra hele landet, samt noen fra samarbeidsland. I tillegg til å være en musikkfolkehøgskole, byr Musikkfolkehøgskolen Viken på catering, sommerutleie, konserter og utleie av et flott konsertlokale i byen.
Anna Thorud Hammer er født og oppvokst på Gjøvik, og etter flere år i hovedstaden valgte hun å flytte hjem. Her har hun jobbet som kultursjef i Gjøvik kommune i flere år og hun opplever kommunen som en eneste stor festival fra mai til oktober. Hun ønsker alle hjertelig velkommen til å besøke eller flytte til Gjøvik.
Ærverdige Gjøvik Arbeidersamfund ble bygget i 1889, og har vært en av Gjøvik sine kulturelle storstuer i over hundre år. Her har det vært teater, folkemøter, politiske møter, kino, bibliotek og mange andre sosiale begivenheter for både store og små. I dag kan du oppleve ulike kulturinnslag og arrangementer på Samfundet eller leie de tradisjonsrike lokaler til ditt arrangement. Tusenvis av mennesker besøker Samfundet hvert år.
Toten folkehøgskole tilbyr et bredt spekter av linjer og fag. Folkehøgskolen ligger på Lena i Østre Toten kommune. Det er en mellomstor skole, med et stort mangfold. Her er det et trygt, godt og ikke minst morsomt skolemiljø. Studieturer i inn- og utland er en del av undervisningen på alle skolens linjer.
Søndre Land kommune er en av fem kommuner som i 2024 er nominert av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) til å kunne vinne bosettings- og integreringsprisen. Bakgrunnen for nominasjonen er arbeidet Søndre Land gjorde i 2023 med fleksibel og rask bosetting, samt god oppfølging. Kommunen har laget et solid planverk og har et godt samarbeid med både næringsliv og frivilligheten. Dette i sum har gitt gode resultater, spesielt gjennom deres egne introduksjonsprogram.
Det er over tid utviklet et svært godt samarbeid mellom de kommunale næringsrådgiverne i Gjøvikregionen. Rådgiverne møtes jevnlig for å utveksle informasjon, og de bruker hverandre som rådgivere, veiledere og sparringspartnere. Ett av virkemidlene til rådgiverne i regionen er avtalen med Landsbyen Næringshage, som sammen med kommunene jobber for og med bedrifter i hele Gjøvikregionen. Sammen setter de fokus på regionens næringsliv, og jobber aktivt for å øke sjansen for vekst og suksess.
Signe Ulimoen Øverli jobber som studiebypådriver. Stillingen er et samarbeid mellom Gjøvik kommune, Industribygg, NTNU, Fagskole Innlandet, Sit og Gjøvikregionen Utvikling. Prosjektstillingen ble opprettet sommeren 2021 etter enighet mellom partene i samarbeidet om en økt satsing på studentlivet på Gjøvik.
Nordlifeltet er et boligprosjekt i Nordlia som er utviklet av Mesterhus Innlandet i tett samarbeid med Østre Toten kommune. Prosjektet sikter seg inn på barnefamilier og unge etablerere. Planen er 31 nye hjem, fordelt på 22 små og store eneboliger og 9 eneboliger i kjede. Feltet bygges bare et steinkast unna barnehage og skole, med utsikt over Mjøsa.
Et fantastisk matmarked i Gjøvik sentrum og på CC Gjøvik under Akevittfestivalen på Gjøvik. De siste årene har det kommet rundt 30.000 besøkende på dette herlige arrangementet. På matmarkedet skal du kunne smake, kjøpe, lære, møte produsentene, og ikke minst la deg imponere over hva regionen har å tilby. En matfest man rett og slett er nødt til å bli med på.
TOPRO er en norsk produsent av hjelpemidler, i hovedsak ganghjelpemidler. De har sitt hovedkontor og produksjonsanlegg på Gjøvik. I mer enn 30 år har TOPRO laget førsteklasses ganghjelpemidler. Rullatorene deres er godt kjent for sitt design, brukervennlighet og ikke minst den suverene kvaliteten. Kvaliteten har gjort TOPRO Industri AS til en ledende produsent i sin bransje. De har i tillegg til basen på Gjøvik en rekke salgskontorer rundt omkring i Europa. Totalt leverer de sine produkter til 25 land verden over.
Norsk Akevittfestival arrangeres årlig ved inngangen til høsten. En real folkefest over tre dager i hjertet av Gjøvik. I 2024 arrangeres Norsk Akevittfestival for tolvte gang. Festivalen byr på fantastiske og unike opplevelser innenfor lokal mat- og drikkekultur, med utgangspunkt i et produkt som Gjøvik har historisk eierskap til. Musikk, mat, faglig innhold, kunst og kultur i skjønn forening, gjennom solide arrangementer torsdag, fredag og lørdag.
Norwegian Cyber Range (NCR) er en unik øvingsarena for testing, trening og øving innen cyberangrep. Ved første øyekast kan lokalene til NCR se ut som møterom/klasserom, men disse lokalene i kjelleren på NTNU er tilrettelagt for å kunne øve på å forhindre alvorlige kriser og redde viktige verdier. Norwegian Cyber Range er både et akademisk verktøy og et tjenestetilbud til både private og offentlige sektorer.
Vanja Thomassen Øren flyttet til Gjøvik fra Årdal etter videregående for å studere til å bli sykepleier. Etter endt studie fikk hun tilbud om fast jobb og ble værende. Hun berømmer regionen og folka for måten hun ble mottatt. Her har hun fått gode nettverk, aktivitetsmuligheter og funnet sin plass. Hun oppfordrer flere til å ta sjansen på Gjøvikregionen.
Industrien i Gjøvikregionen er i vekst. Dette sørger for mange nye arbeidsplasser, samt unike vekstmuligheter for allerede godt etablerte bedrifter både i og utenfor regionen. Würth Industri Norge AS er et godt eksempel på dette. De har hovedkontor på Dokka, men utvider nå sin drift gjennom å etablere seg i Raufoss Industripark.
Hverdag - Mat & Mening på Gjøvik er et konsept for å inspirere mennesker til sunne tanker, holdninger og verdier om seg selv og livet, for å skape vekst og utvikling hos den enkelte. De to gründerne bak konseptet, Marit Helene U. Olsen og Monica Lereng, ønsker å bidra til et felleskap som fremmer samarbeid og engasjement i lokalsamfunnet. Målet er å gi et tilbud til mennesker som av ulik årsak står utenfor arbeidsmarkedet og gi dem arbeidstrening og sosialt samvær som på sikt kan være med på å få dem ut igjen i arbeid eller utdanning.
Gjøvik Swans er regionens amerikanske fotballag med tilhørighet i Vind Idrettsklubb. Swans ble startet som studentlag tilbake i 2011, men i 2017 ble laget en del av Vind idrettslag. Laget er viden kjent for sitt unike samhold, og det er et familiebånd innad i idretten på landsbasis. Raushet og inkludering er to svært beskrivende ord for hvordan laget og sporten jobber i Norge. Satsingen har også resultert i at spillere i Swans har fått prøve seg på landslaget.
Jazz på Skreia er en ny folkefest og musikkfestival i regionen. Den ble arrangert for første gang i 2024, men sikter mot å bli en tradisjon. Festivalen er et møtested og en scene, hovedsakelig for jazz og beslektede musikksjangere, men også for andre kunst- og kulturuttrykk. Formålet med festivalen er å gi unge talenter en mulighet til å vise seg frem, kanskje på en «ung scene», men også på de betalte scenene og i samarbeid med etablerte musikere.
Gjøvik-Marken er et årlig familiearrangement som tradisjonstro arrangeres på Gjøvik Gård i september hvert år. Gjøvik-Marken er en fem-dagers folkefest i sentraum av Gjøvik. På marken er det alltid god stemning, utstillere, boder, aktiviteter og artister. I tillegg et morsomt tivoli! Gjøvik-Marken er en uforglemmlig folkefest som er en viktig tradisjon for både små og store.
Sommeren 2022 flyttet Jørgen Engstrøm til Gjøvik etter å ha bodd i Trondheim og Narvik. Han fulgte etter sin store kjærlighet som allerede hadde flyttet hit for å studere. Her har de to stiftet familie og funnet sin plass. Engstrøm er en sentral del av Gjøvik Hockey og håper å være med å løfte klubben opp i eliteserien.
Kreftforeningens Stafett for livet har blitt en viktig og fin tradisjon på Gjøvik. Nærmere 1400 deltok da stafetten ble arrangert i 2024. Alle med noen helt spesielle i tankene da de tok beina fatt og valgte å være på banen. Sterke handlinger med mye kraft i og et av de sterkeste og fineste døgnene i regionen gjennom året. Stafetten er preget av mye alvor, men også smittsom glede, befriende latter, humor, mange artige påfunn.
Digital Innlandet er et nettverk for IT- og teknologibedrifter som holder hus I Mustad næringspark, nærmere bestemt Bright House. Omtrent 80 forskjellige bedrifter og organisasjoner er en del av Digital Innlandet. Nettverket arbeider blant annet med møteplasser, kompetanse og satsing på IT- og teknologinæringen i Innlandet. Digital Innlandet satser mye på arrangementer og dialog med studenter ved blant annet NTNU i Gjøvik. Det er også med i ulike prosjekter, næringsklyngen Norwegian Cybersecurity Cluster er et eksempel på prosjekter som Digital Innlandet er vertsorganisasjon for.
Henry Nymoen (24) valgte Gjøvik når han skulle ta steget videre i karrieren. Her i Gjøvikregionen fant han det toppidrettstilbudet han ønsket seg, i tillegg fant han den riktige utdanningen ved NTNU. Han har allerede fått seg jobb før endt studietid og stortrives med å spille for Gjøvik Hockey. Hans store mål er å være med å bidra til at hockeyklubben rykker opp til eliteserien.
Det bygges mange flotte boliger i Gjøvikregionen. Midt i Gjøvik sentrum begynner Farverikvartalet virkelig å ta form. Her kan man sikre seg en god boenhet i hjertet av Gjøvik og fortsatt oppleve at man bor tett på naturen. Bredden i boligmarkedet i regionen er svært godt, Farverikvartalet er et godt eksempel på hvilke urbane muligheter som finnes her.
Gjøvik Tennisklubb ble stiftet i 1905 og er en av de eldste tennisklubbene utenfor Oslo. Klubben har et utendørsanlegg som består av 5 grusbaner, og 3 padelbaner. Tennisbanene er meget gode og tåler mye regn. Padelanlegget er helt nytt. Utendørsanlegget har terrasserte baner som ligger vakkert til med utsikt over Gjøvik og det utendørs badeanlegget Fastland. I umiddelbar nærhet ligger også GTK-hallen, som har fire soft court baner, og en bra squash bane.
I Vestre Toten har Frivilligdagen blitt utviklet til et nytt konsept over to dager som kalles «Mitt Vestre Toten». Målet med arrangementene er å vise bredden av aktivitet i kommunen og at alle skal kunne delta. En av de store happeningene er AlleMed-løpet. Et løp der alle er velkomne til å delta. Deltakerne kan velge mellom løyper på 1 og 3 kilometer, både med og uten tidtaking. Overskuddet fra arrangementene går til Vestre Toten Aktivitetsfond som hjelper barn og ungdom med å kunne delta i aktiviteter på fritiden.
Næringslivsuka er Innlandets største møteplass for studenter og lokale bedrifter. Karrieremessen er midtpunktet, hvor over 50 bedrifter stiller opp for å synliggjøre seg for studentene. Messen arrangeres på Campus Arena Gjøvik, hvor byens studenter kan snakke med relevante bedrifter om heltid- og deltidsjobber, og spennende prosjektoppgaver. Bedriftene kommer fra ulike bransjer. Helsesektoren, byggebransjen, industri, IT-bedrifter, innovasjonsbedrifter og start-ups er representert.
Steinar Sagrusten flyttet fra Vågå i Nord-Gudbrandsdalen til Gjøvik som 16-åring for å starte på musikklinja. Han forelsket seg i Gjøvik og ble værende. Han opplevde raskt at det var gode jobb- og utviklingsmuligheter her, i tillegg til skolegangen. Etter hvert fant han også den store kjærligheten her.
Gjøvik Frisbeeklubb har en helt ny og flott bane lokalisert på Øverby. Banen er en 18 hulls skogsbane med mange ulike utfordringer og det er gratis å bruke anlegget. Øverby er et unikt område i regionen som innbyr til massevis av aktivitet året rundt. Gjøvik Frisbeeklubb sin innsats har gjort at frisbeegolf er en av de mest populære vår, sommer og høst. Med gode parkeringsmuligheter er det enkelt å ta seg direkte til banen.
Kristin Horni er en av mange tilflyttere til Gjøvikregionen. Hun har blitt utrolig glad i de ulike mulighetene regionen har å by på. Hun trekker frem hvordan naturen og aktivitetsmulighetene for de fleste er innen kort rekkevidde. I tillegg har man høyskolemiljøet og et regionssenter i utvikling, så det er tiltrekkende for investorer og teknologibransjen. På toppen av det hele har regionen et svært godt kulturliv, noe hun setter utrolig høyt.
Mattis Myrland kaller seg selv for en bygdegutt og er vokst opp i Hov i Søndre Land. Han valgte å flytte tilbake til Hov for 11 år siden, etter flere år i mer urbane omgivelser. Det var mange ting som trakk Myrland tilbake mot hjemplassen. Plass, pusterom og nærheten til naturopplevelser var sentralt for valget.
Dag Arnesen har et stort samfunnsengasjement og jobber til daglig med næringsutvikling i Østre Toten kommune. Arnesen flyttet til Gjøvikregionen for 12 år siden og ble raskt glad i sin nye boplass. Her har han engasjert seg og vært interessert i å bidra. Han brenner for at kommunen han bor og jobber i, samt regionene, skal lykkes. Han er klar på at regionen har utrolig mange flotte kvaliteter som bo- og arbeidssted.
Jo-Terje Høyesveen er kultursjef i Østre Toten kommune. Han er veldig glad i kommunen sin. Han er klar på at han er kultursjef i verdens beste kulturkommune. I Østre Toten er det et kulturliv som spenner seg fra alt i fra turgrupper på Totenåsen til kunstsenteret Peder Balke-senteret. Kommunen har masse lag og foreninger som skaper en hel masse aktivitet for både den idrettsinteresserte og den musikkinteresserte.
Toten Kjøtt er et velkjent pølsemakeri i Gjøvikregionen. De produserer både fersk og speket mat av høy kvalitet og dette har de gjort siden etableringen i 1981. Pølsemakeriet er privateid og ligger på Bøverbru i Vestre Toten kommune. Et av deres mest ettertraktede produkter er deres berømte medisterfarse. Den nytes også langt utenfor deres vanlige distribusjonsområde og Gjøvikregionen.
Historiske Stenberg friluftsmuseum er et flott sted på Toten du bare må besøke. Museet viser kulturlandskap, byggeskikk og sosiale forhold på Toten på 1800-tallet. Alt er bygget rundt amtmannsgarden Stenberg, et vakkert sted som trekker mange besøkende gjennom hele året.
I Gjøvikregionen er det flust av fine turmuligheter. En av disse er å gå rundt Skjelbreia på Eina og svinge oppom Åsberga på turen. Åsberga ligger langs Jotunheimstien sør for Skjelbreia. Det er en passe utfordrende topp å komme seg til og utsikten er vakker.
Starum Cup er en suveren håndballturnering som er blitt arrangert siden tidlig på 70-tallet. Arrangørenes lange erfaring gjør at en god cup-opplevelse er garantert. Turneringen går over flere dager og er en skikkelig håndballfest på Toten. I tillegg til selve turneringen, er det også en rekke spennende utenomsportslige aktiviteter. Fair Play er i fokus for hele gjennomføringen.
Terrenghinderløpet «Totens Tøffeste» arrangeres på Gjøvik på sensommeren og er svært populært. Det tiltrekker seg over tusen deltakere og masse publikum. Løypa er på omkring seks kilometer og man møter på mange spennende hinder på veien. Start og målområdet er på Gjøvik Gård.
Kjersti Krageberg er veldig glad i hjemplassen sin, Biri. Hun trekker frem tilgang på et stort arbeidsmarked som et stort fortrinn for regionen, samt det gode og skapende miljøet regionen har å by på. På toppen av dette kommer nærheten til Mjøsa, fantastiske turmuligheter både i fjellet og i skogen, hyggelige tettsteder og byer.
Toten Frisbeeklubb ble etablert i 2017 og åpnet allerede året etter Karidalen Frisbeegolfpark. Klubben drives av 9 ildsjeler og baseres på frivillig innsats. I tillegg til de 9 har klubben ei faddergruppe som legger hjerte og sjel i å bidra til å holde banen perfekt året rundt. Banen har 18 hull og ligger fint til i området rundt skianlegget i Karidalen. Banen har tre ulike oppsett; blå, gul og hvit.
Kåre Blakstad og familien valgte å flytte til Gjøvikregionen. Hovedårsaken var ønsket om et hus med hage og en trygg plass for barna å vokse opp. Dette og mer til har de fått etter at de flyttet til regionen. Blant annet har Blakstad selv gjenoppdaget gleden ved slalåmkjøring og startet med terrengsykling.
En helg i august arrangeres «Helt på jordet» på Lena i Østre Toten kommune. En skikkelig matfest med fokus på matprodusenten som den store helten. Matfesten har vært en suksess fra første år den ble arrangert. Hele sentrum på Lena fylles av et yrende folkeliv. Det gode programmet trekker flere tusen besøkende. I sentrum av arrangementet er en stor familiedag i Lenaparken.
En flott tur i Søndre Land er å gå til kommunens nest høyeste punkt, Store Skjellingshovde. Et flott turmål, 856 meter over havet. Vel fremme på toppen kan du også bestige branntårnet, hvor du vil få en unik utsikt over tretoppene.
En ny tilvekst til floraen av festivaler i regionen er ScandiRavia på Huntonstranda. Denne typen festival har aldri tidligere blitt arrangert på Gjøvik før enn i 2024. Og tross dårlig vær, ble det et voldsomt folkeliv på festivalen. Festivalarrangørene tilpasser festivalen til et yngre publikum og det kom deltakere fra hele landet på festivalen. De fremmøtte fikk oppleve talentfulle artister i sjangrene Hardstyle, Hardcore, Rawstyle og Uptempo.
På Eiktunets stemningsfulle utendørsscene kan du oppleve noe magisk. Barokkspillene er en musikal, basert på lokal folkemusikk samlet av Agmund Hole på 1800-tallet. Med solid produksjon og skuespillere er dette virkelig en forestilling å få med seg.
Oppland Arbeiderblad arrangerte «Ta Sjansen» i forbindelse med sitt 100-årsjubileum og det ble en skikkelig publikumssuksess. De aller fleste har et forhold til Ta Sjansen-konkurransen fra da det ble arrangert i Holmenkollen og sendt på NRK. På Gjøvik ble Ta Sjansen arrangert frem til 1999. Når det 25 år senere returnerte, var det tydelig at publikum hadde savnet folkefesten. Flere tusen skuelystne strømmet til Fastland for å se de ulike båtene kjempe om ulike pokaler.
Eirik Hamre Korsen tok et livsstilvalg når han valgte å flytte fra konsulentjobb i Oslo til jobb som foreleser og gårdbruker på Eina. Valget han og kona tok, angrer de ikke på. Livet i Oslo var travelt og Hamre Korsen kjente på tidsjaget, samt at han og kona flyktet ut av byen når helgen kom. Så når muligheten til å flytte til en gård på Eina bydde seg, slo de til. I tillegg til gårdslivet, dukket det også gode og relevante jobber. Dette gjorde valget om å flytte til regionen enda enklere.
Dokka Camping er en trivelig helårs camping med hytter, teltplasser, campingvognplasser, for hel års-, sesong- og kortidsbesøkende. Her er alle fasiliteter på stell og eieren av stedet, Kristian Roen, har også ført Dokka Camping opp i Norgestoppen som dansested. Tusenvis av danseglade campinggjester valfarter til denne magiske plassen hele året for å swinge seg til glad musikk. Vi er heldige som har Dokka Camping i regionen vår.
Studentene Elias og Tom Lukas har jobbet åtte uker hos Kongsberg Automotive i sommer. De er svært takknemlige for muligheten de har fått og anbefaler på sterkeste andre studenter å søke sommerjobb i industrien. Samarbeidet med studentene er svært viktig for Raufossindustrien. En sommerjobb kan fort være et springbrett for en spennende og givende karriere i en av landets største industriparker.
Foreningen MAKS på Dokka er en frivillig organisasjon som ønsker å skape en lokal møteplass for alle. Medlemmene har ulik bakgrunn, arbeidserfaring og morsmål. Felles for alle medlemmene er at de ønsker å bidra i en meningsfylt hverdag, hvor hver og en oppdager sine ressurser, tar dem i bruk og opplever mestring i et kreativt arbeidsfellesskap.
På Gjøvik arrangeres det Pride-markering gjennom en full helg i august. Markeringen har utviklet seg til å bli en stor suksess og et svært samlende arrangement. Helgen inneholder blant annet regnbuemesse, parade, appeller og konserter. En suveren feiring av kjærligheten, mangfold og inkludering.
Einaingen Mads Sølsnes Gjetmundsen er veldig glad i hjemplassen sin. Naturen, folka og tempoet her er noe han søker tilbake til. Derfor har han lenge visst at han en dag skal flytte tilbake, og det gleder han seg til.
Bente Øverby er stolt av Nordre Land kommune. Etter å ha bodd i Oslo en periode, valgte hun å returnere tilbake til bygda. Det er et valg hun er godt fornøyd med. Nå jobber hun som kultursjef i Nordre Land kommune, en jobb hun stortrives i og som gir henne muligheten til å jobbe med alle mulighetene som regionen har å by på.
Raufoss Industripark har vært stedet for innovasjon, utvikling og kompetansedeling helt siden den andre industrielle revolusjonen. Som en av landets største industriparker, har området utviklet seg til en av de mest vekstkraftige og internasjonalt orienterte industriparkene i Norge. Det å komme i dialog med de som legger føringer for rammebetingelsene til industriparken er viktig for regionen under Arendalsuka.
Skolestart er en fin tid i Gjøvikregionen. Her er det et yrende liv når studentene inntar byen etter ferien, klare for et nytt skoleår. Immatrikuleringen på NTNU og oppstarten for heltidsstudentene ved Fagskolen Innlandet markerer starten, sammen med en godt planlagt fadderuke. Kaja Wigaard Kjølen er en av studentene som har flyttet til regionen for å studere.
I kjølvannet av pandemien, den forverrede sikkerhetspolitiske situasjonen og ekstremværet Hans er behovet for styrket beredskap på lokalt nivå åpenbart. Mangel på ressurser, kompetanse og samordning er blant utfordringene som må adresseres. Skal man lykkes med dette trengs innovative løsninger og tettere samarbeid mellom kommuner, næringsliv og frivillige organisasjoner. Dette satte regionen søkelys på i sitt arrangement om beredskap under Arendalsuka.
Innlandet reiser samlet til Arendalsuka og står samlet bak viktige arrangementer for regionene og fylket. Forsvarsindustri, cybersikkerhet, lokal beredskap og grønn industriutvikling er det mest sentrale for gjengen fra Gjøvikregionen som drar til Arendal.
Eindagene har vokst til å bli en real folkefest over flere dager på Eina i august hvert år. I samarbeid med lokale krefter sørger Einadagene for minnerike dager, fylt av flotte arrangementer. Det er blant annet store og små konserter, marked, triatlon, sykkelløp, straffesparkkonkurranse, prisutdelinger og mye mer. Overskuddet dagene generer går til trivselstiltak i bygda.
Sommerperlen Fastland på Gjøvik er et unikt friluftsområde og badeplass. Dette stedet ligger nærmest midt i byen, men har likevel alt du kan drømme om av fasiliteter. Her koser små og store seg hele sommeren. Et perfekt plass å skape gode sommerminner.
Sommerslagere har holdt det gående i over 20 år. Fire helger på rad om sensommeren sørger de for en unik opplevelse for publikum i seilet på Gjøvik gård. Med Ingvild Nagell-Dahl, Leif Anders Wentzel og kapellmester Trond Nagell-Dahl i spissen, sammen med stort band og blåserekke, er kvaliteten garantert når Sommerslagere spiller opp. Lovnaden om ståpelsgaranti har de holdt i alle år, og den garantien gjelder fortsatt.
Hekshusstranda Camping er et vakkert sted langs Mjøsa på Kapp i Østre Toten kommune. Her er det svært gode fasiliteter og en plass som er viden kjent for den gode stemningen på campingen. Et suverent sted for både store og små. Et perfekt sted å nyte Mjøsa.
Hvis du er glad i å hive deg i vannet på varme sommerdager bør du besøke Kolbjørnshus Bru. Dette er ei flott bru som krysser Dokka-Etna like sør for Dokka i Nordre Land kommune. Her er det flott å bade og badevannet er forfriskende godt å bade i.
Rundt omkring i regionen er det idylliske vann å bade i, et av disse er Åbortjern i Snertingdal. Åbortjern er et flott tjern med flere gode badeplasser og de fasilitetene du trenger for et deilig sommerbad. En perfekt plass å finne roen, hente seg inn og nyte naturen.
Like nord for Biri ligger flotte Furuodden Camping og speiler seg i Mjøsa. Denne perlen ligger nord i Gjøvik kommune og har en uslåelig beliggenhet. Furuodden Camping har egen superstrand og båthavn, i tillegg en flott lekeplass for de minste.
På østsiden av Randsfjorden, like sørvest for Land Golfklubb, ligger en nydelig badeplass som heter Monsestulandet i Halmrast. Her kan du boltre deg på et stort uteområde og bade til solnedgangen møter deg. Monsestulandet har lysthus og jordgamme. Her finner du også landets første fyrtårn ved ferskvann.
Meierilandet ligger idyllisk til i Flubergsundet rett nord for Fluberg bru. Her er det gode muligheter for å skape flotte sommerminner. Meierilandet er et nydelig sted som kler sommeren akkurat som sola. Her finnes en båtbrygge og molo. Langs moloen ved Meierilandet er det laget ei stor gjestebrygge, med tilhørende gressplen, sittebenker og grillplass. Selve rosinen i pølsa er en flott badeplass sør for brygga med en herlig flytebrygge.
Båtlivet på Mjøsa er fantastisk og noe du må oppleve. Rundt Mjøsa finner du mange koselige havner, blant disse Biri Båthavn. Havna har gode fasiliteter og ligger veldig fint til, det er neppe tilfeldig at havna har adresse i Paradisvegen.
Ikke mange minuttene nord for Gjøvik ligger en av landets mest populære campingplasser, Sveastranda Camping. Denne sommerperlen er berømt for sin lange strandlinje og masse morsomme aktiviteter. Dette er en plass hvor mange har skapt gode sommerminner og en plass du absolutt burde besøke.
Bjørnen er et flott stoppested i Søndre Land kommune. Her serveres det deilig mat og stedet er i stadig utvikling. Plassen har vært en tradisjon å stoppe innom for mange i og utenfor regionen i mange år. Nå har stedet fått nye drivere som har mange spennende planer for veien videre på Bjørnen.
På vestsiden av Randsfjorden ligger et flott badested som heter Evenstua i Ligarda. Dette er et nydelig samlingssted med båtplasser og ei flott brygge. Her er det herlig å hive seg uti vannet på en varm sommerdag. Lyst til å bade i Randsfjorden? Da bør du dra hit.
Gry Merete Fedje Svenskerud er født og oppvokst i Årdal. Hun ferierte med familien sin langs Mjøsa hver sommer og bestemte seg da at hun skulle bo på Gjøvik når hun ble voksen. Her har hun tatt utdanning, giftet seg, fått barn og funnet drømmejobben.
Mjøspromenaden strekker seg flere kilometer langs Mjøsas vestbredde og har en behagelig gang- og sykkelsti. I tillegg bugner det av badeplasser her. I tillegg finner du grøntarealer, piknik-spotter, ballsletter, kjæreste-bro, bord, basketballbaner, Skibladner, stoler og et spennende lekestativ. Det er til og med satt opp treningsapparater under åpen himmel.
Badeparadiset Sæen Strand i Søndre Land er en plass du virkelig burde besøke. Her finner du krystallklart vann, grønne enger, knasende sand under føttene, gode sitteplasser, romslige bord, trær med svalende skygge og fotballmål. Sæen i Lomsdalen har alt dette og mer til.
Et flott turtips i Gjøvikregionen er å gå til toppen av Lauvhøgda. Der finnes det også et utsiktstårn på toppen med skiver som viser hvilke steder man kan se om det er klarvær. Lauvhøgda er Vestre Totens høyeste topp og derfra kan du være heldig å se Jotunheimen, Synnfjellet, Skeikampen, Hemsedalsfjella og Nordmarka. Det er ikke brattere enn at turen er overkommelig for de aller fleste. Dette er også en topp man kan sykle opp til.
Hva er vel bedre enn å samle en gjeng til litt beachvolley? Jo. Å hive seg i Randsfjorden etter du har vunnet kampen! Dette, og mer til, kan du gjøre i idylliske Sagvika på Odnes i Søndre Land. I Sagvika er det også vakker utsikt over Randsfjorden og Odnes Sag, klatrehus med sklie, griller, båtbrygge, utedo og stupeflåte.
I Fall i Søndre Land ligger den fantastiske Mølleparken og speiler seg i Randsfjorden. Her er det utrolig fint å være, spesielt på sommeren. Mølleparken ligger i tilknytning til Holmen Mølle. Og finere badeplass skal du lete lenge etter. Her er det båthavn, badeplass og en herlig gressplen. Området utgjør den nederste delen av kulturstien langs Fallselva.
På østsiden av Randsfjorden, ligger den naturskjønne badeplassen Grimebakken. Der kan du nyte sommeren til det fulle og bade, grille og finne en ro som ikke kan kjøpes for penger. Hiv deg i vannet fra brygga, strekk deg ut på den fine gressholmen, slapp av på de gode sitteplassene eller lag sandslott på stranda.
Ute i Evjua er det mye å finne på for folk i alle aldre. Der kan du kose deg med fisking, båt, kano, stolpejakt, turstier, naturklatrepark, restauranten Viken II, konserter, lekeplass, geocaching skattejakt, stisykling, beachvolley, Skibladner og toppturer. Besøk Evjua Strandpark i sommer, det vil du ikke angre på.
Café Innom, i hjertet av Hov sentrum, er en helt unik kafe. Kafeen er en ny møteplass for kaffeelskere, men en verdifull opplæringsarena for mennesker på vei ut i arbeidslivet. Dette er et supplement til arbeidstreningen og opplæringstilbudet ved Sølve Kompetanse Arbeid AS.
Rambekkvika på Gjøvik er en perfekt plass for et bad i Mjøsa. Her finner du deilig vann å bade i, vaskeekte sandstrand, flunkende nytt lekestativ, flotte sittemuligheter, en fin volleyballbane, velfungerende toaletter og gode grillmuligheter. Her er alt lagt til rette for deilige sommerdager.
Gjøvikregionen er full av flotte idrettsanlegg, et av disse er Søndre Land Idrettspark. Anlegget ligger idyllisk til vest for Randsfjorden og nord for Hov sentrum. Her er det godt tilrettelagt for aktivitet for både store og små.
I Meieriparken på Eina kan du sole deg på gresssletta, nyte skygge under svale trær, hive deg uti vannet fra brygge eller bro og svømme ut til ei flott flytebrygge. Her kan du også hoppe på vanntrampoline. I umiddelbar nærhet til parken og badeplassen finner du Fjordgløtt Kafe og Landhandleri, som er et trivelig møtested på Eina. Her kan du nyte deilig mat og drikke.
Sarah Engan Johansen valgte å bosette seg i Gjøvikregionen på grunn av nærheten det ga henne til de tingene hun ønsket. Her fikk hun mye hus for pengene, nærhet til jobb og aktiviteter for seg selv og barna og en drøss med andre muligheter tett på.
Rett nord for Gjøvik sentrum ligger idylliske Bråstadvika. Dette er et nydelig sted som er perfekt for bading på varme sommerdager. Her kan du krumme tærne i myk sand på stranden og svale deg ned i Mjøsa. Her er det god plass for både store og små.
Sillongen er ei perle i Vestre Toten kommune. Et flott sted for lek og moro! Her finner du mange aktivitetsmuligheter, blant annet golf, minigolf, turmuligheter og mye mer.
På Bøverbru i Vestre Toten kommune ligger en populær badeplass som heter Holetjernet. Her er det masse folk om sommeren og det er ikke uten grunn. Vannet er nydelig, grillplassen er flott, toalettanlegget er tilgjengelig og det er gode parkeringsmuligheter. På toppen av det hele kommer stupetårn og volleyballbane! Kos deg på Holetjernet i sommer!
Totenåsstien innbyr til et firedagers tureventyr i Gjøvikregionen. Turen går fra Lygnasæter Hotell til Evjua Camping i Totenvika ved Mjøsa. Totalavstanden fra start til mål er nesten 60 kilometer. Her kommer du tett på skogen, passerer flotte vann og tjern, samt spektakulær utsikt.
Helt nede ved Mjøskanten i Østre Toten kommune finner du et sjarmerende tettsted som heter Kapp. Her er det så vakkert at du nesten tror du befinner deg midt i et postkort. Kapp har masse å by på! Blant annet Norges største sommershow, fine havner, museer, kunst, kafeer, restauranter, butikk og mye mer. Her har du alt du trenger og er nært alt annet.
På østsiden av idylliske Einafjorden åpenbarer det seg en magisk badeplass. Den heter Engenstranda. Hvis du er av de som liker gressplen knyttet til herlig langgrunn sandstrand, så er dette stedet for deg. Et perfekt sted for bad, lek og moro.
Showsommeren i Gjøvikregionen er full av muligheter for deg som vil ut å kose deg. Hvis du er glad i å le, er Totenslagere et show du bør besøke. Totenslagere er et humorshow med brådd, varme og flere hysteriske karakterer. De spiller sine show i bakgården på Fauno på Gjøvik i juli.
Lyngstrand Camping i Søndre Land er en flott plass å tilbringe sommeren. Med sin fine plassering langs med Randsfjorden er det kort vei til ulike ting å finne på, både til vanns og til lands. Dette er også et sted som er veldig godt tilrettelagt for de minste.
Steffensrudtjernet på Bøverbru er en flott plass for et forfriskende bad. For å komme til vannet, må du traske på en søt liten sti gjennom en frodig skog. Nede ved tjernet finner du en fin brygge å bade fra. Et flott sted for fine sommerdager.
Quality Hotel Strand Gjøvik byr på mange muligheter, hotellet huser fasiliteter som er svært velkomne for både privatpersoner og bedriftskunder. Her finner du spa, restauranter, kurs- og konferanseavdeling, kino og mer til. Her kan du enkelt fylle en hel dag med innhold, uten å nødvendigvis gå ut døren.
Kapp brygge er en flott plass for mat, moro og båtliv. Skibladnerbrygga er et vakkert skue i seg selv og mange legger inn en stopp der i løpet av sommeren for å nyte en is og utsikten over Mjøsa. Båtforeningen har også et flott anlegg her, i tillegg ligger det en flott restaurant helt nede ved vannet. Det er også her i dette området at Urbane Totninger spiller sine sommershow på Toten.
Per-Erik Beck Bjørnback kommer opprinnelig fra Skien, men har bodd flere år på Gjøvik enn i hjembyen. Han kom hit først på grunn av en studiemulighet, deretter for å «finne hjem». Her har han funnet drømmejobben, etablert seg med familie og blitt veldig glad i alt regionen har å by på. Han berømmer regionen for nærhet og variasjonen i muligheter for å bo, jobbe og leve godt.
I Totenvika i Østre Toten kommune finner du et bredt utvalg stier, skogsbilveier, bekkefar og grusveier. Perfekt for deg som liker stisykling. Naturen i Totenvika er slående vakker. Utsikten over Mjøsa og kulturlandskapet gjør dette til et godt besøkt område, spesielt om sommeren. For deg som ønsker en spennende sykkelopplevelse er dette et område med mange muligheter!
Vakkert plassert ved Skumsjøen i Gjøvik kommune ligger DNT Osbakken. Der er det mulighet for mye moro, året rundt. Her kan du leie overnatting og booke aktiviteter hos DNT som tilrettelegger for lag, foreninger og bedrifter. I området rundt Osbakken er mulighetene mange. Et populært sted for bading, kanotur, gåtur, trening og mye mer.
Brygga Gjøvik ligger like ved Skibladnerbrygga. Der er det god plass og mulighet til å spise god mat med fantastisk utsikt ut over Mjøsa. Hva er vel kulere enn et godt måltid og samtidig ha utsikt til verdens eldste dampskip i rutetrafikk? Brygga er lett tilgjengelig og nære sentrum. Dette gjelder om du kommer til Gjøvik med bil, båt, tog eller annet. Mange går eller sykler hit, for så å nyte mat og drikke på Brygga.
En liten spasertur vest for Hov sentrum finner du eventyrlige Kråkvika. Dette er en herlig badeplass ved Randsfjorden som er skapt for fantastiske sommerdager. Her kan både små og store skape vidunderlige sommerminner sammen.
Tallodden friområde er en koselig liten vik på Kapp, tilrettelagt for bading og rekreasjon. Her finner du en flott, grunn sandstrand/badekulp som passer perfekt for de minste barna. Det er også en helt ny lekeplass med huske, klatrestativ og sandkasse her. Her finner du også treningsapparater for de voksne. Parkeringsmulighetene er gode og sanitæranlegget er åpent hele sommeren.
Fredvikafestivalen er av regionens største sommerfestivaler. I nydelige omgivelser langs med Mjøsa kan du nyte musikk, mat og drikke av høy kvalitet. Festivalprogrammet inneholder både up-and-coming artister og noen av de mest kjente i landet. Fredvikafestivalen er også opptatt av å være en møteplass som forener ungdom og voksne. Helt siden starten i 2018 har de lagt sjelen sin i å gjøre festivalen familievennlig for unge og samtidig mer erfarne festivalgjengere.
2830-festivalen startet opp i 2014 med mål om skape en musikkfest midt i Raufoss sentrum. Siden oppstarten av mange av landets mest folkekjære artister og band vært innom! DDE, Di Derre, CC Cowboys, Odd Nordstoga, Staut, Vamp, Halva Priset, Hellbillies og selvfølgelige Vazelina Bilopphøggers er blant bandene som har toppet plakaten.
Skibladner er en fantastisk båt og en av attraksjonene man er virkelig stolt av å ha i Gjøvikregionen. Dampskipet er verdens eldste som fortsatt er i drift i rutegående trafikk. Skibladner gir deg en unik mulighet til å oppleve Mjøsa fra vannet og er en attraksjon i seg selv å være om bord i.
Inne i Raufoss Industripark i bakgården til bygning 5 har de siste fire årene blitt fylt med latter og moro av gjengen i Raufossrevyen. Revyen er drevet frem av kreative, lokale krefter på eget initiativ og på dugnad. Bakgården showet spilles i gir det hele en unik og spesiell ramme som må oppleves. På scenen får publikum servert humoristiske skråblikk på byen og bygdene omkring i regionen, samt musikalske krumspring av høy klasse.
Rundt i Gjøvikregionen pågår det solide utbyggingsprosjekter. Et av de store og virkelig synlige er arbeidet i Parkgata på Gjøvik. Her reises nye, moderne kontorlokaler som er helt sentrale i den videre utviklingen av byen og regionen som attraktivt sted å bo, jobbe og leve.
På Skreia satses det godt på idretten, der er det suverene muligheter for både små og store. Skreia idrettslag er et fleridrettslag som driver med fotball, håndball, volleyball, bueskyting, allidrett og friidrett. Idrettslaget eier sitt eget anlegg som inneholder blant annet helårs kunstgressbane og flerbrukshall.
Den gøyale gjengen i Norsk Sceneskrekk har gjennom mange år satt opp den kjente forestillingen om «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» på Gjøvik. De har utviklet stykket hvert år og har alltid noen overraskelser på lur. Forestillingen får frem latteren hos både liten og stor, så den passer perfekt for hele familien!
Det ble en ny folkefest på Fastland da verdenseliten i dødsing kom til Gjøvik. Det er stort at Døds Diving World Tour legger et av sine arrangementer til regionen. I samarbeid med lokale aktører ble det et flott arrangement for både store og små.
Ditlevines Utsikt på Stenberg er en plass du så absolutt må stoppe innom her i regionen. Her kan du nyte suveren bakst og en kopp kaffe i historiske omgivelser. Utsikten er vakker og mulighetene i nærområdet er også mange. Kun et steinkast unna kafeen finner du Stenberg Friluftsmuseum!
Det er ikke alle festivaler som kan skimte med band og besøkende fra alle verdens hjørner, men det kan Garasjefestival på Reinsvoll. Festivalen går over tre dager og opp mot 20 band bookes inn. Fellesnevneren for musikken som spilles er rock og metall. Det er paret Stian Amundsen og Anna Maria Gentili som er festivalarrangører og festivalområdet er hjemme på tomta deres!
«Tid for Tømmer» er navnet på den årlige folkefesten i Hov i Søndre Land kommune. Festen pågår over to dager fylt med en spennende blanding av kultur, musikk og aktiviteter for folk i aldre. Et av de sprekeste arrangementene under dagene er motbakkeløpet "Fra Fjord til Helvete".
HOFF er en ledende merkevare innenfor potetprodukter i Norge og har hovedkontoret sitt i Gjøvikregionen. HOFF Opphøgde er en av Norges sterkeste og best likte merkevare, med over 80% kjennskap! Det har vært en favoritt hos norske forbrukere siden lanseringen i 1985, og den største merkevaren innenfor pommes frites.
De folkevalgte på Gjøvik har enstemmig vedtatt å innføre løpende barnehageopptak for tilflyttere i kommunen. Ordningen gir familier som ønsker å flytte til Gjøvik en barnehageplass når de kommer til kommunen, istedenfor at de må vente til neste søknadsrunde. Et flott vedtak for å øke boattraktiviteten i regionen!
Peder Balke-Senteret i Østre Toten kommune er en fantastisk plass. Her kan du se kunst i verdensklasse i historiske omgivelser, spise god lokalmat, handle i unik butikk og gå på tur i det nydelig kulturlandskapet langs Mjøsa.
Østre Toten Bygdepride - "Bygda for alle" startet som et initiativ fra Østre Toten folkebibliotek, men har raskt blitt et arrangement som knytter til seg flere samarbeidspartnere og frivillige som sammen klarer å få til det største Pride-arrangementet i Gjøvikregionen!
Trioen Leif Anders Wentzel, Trond Nagell-Dahl og Lars Endrerud står bak konseptet Tullprat, pop og pizza. Showet i bakgården på vingården i Gjøvik går over tre helger om sommeren og her får publikum solide doser av de tre ingrediensen de er lovet. Showet er blitt en fast sommertradisjon for folk både i og utenfor Gjøvikregionen!
Ekteparet Anita Stensvold Haugerud og Morten Haugerud har troen på Landsbyen Dokka og har valgt å satse på egen butikk på hjemmebane. Butikken Trendz Dokka var også en viktig brikke for Anita på hennes vei tilbake inn i arbeidslivet.
Biri flerbrukshall ble offisielt åpnet i 2018. Den fantastiske hallen er et supert eksempel på hva man kan få til når man samles og trekker i samme i retning. Klubben har allerede nedbetalt hallen og sørget for at idretten og kulturen i det flotte lokalsamfunnet på Biri kan blomstre!
Helge Støtvig flyttet til Gjøvik fra Moss for å studere ved Fagskolen Innlandet. Han sto igjen med to aktuelle skoler og valgte da studiebyen Gjøvik fordi han følte seg trygg på at det var det beste valget. Det valget har han ikke angret på og han har nå hatt to flotte år som student her i regionen!
Etter flere år i Oslo kjente Carl Oscar Bents Lundhaug (24) på ønsket om å flytte hjem til Gjøvikregionen. Når den riktige jobben dukket opp, ble valget enkelt og han var ikke i tvil om hva han ønsket å gjøre.
Gjøvik klatrepark er en suveren plass for både barn og voksne. Anlegget har løyper tilpasset alle nivåer, så der kan man utfordre seg selv på det nivået man selv ønsker. Løypene går oppe i trærne og høyden varierer fra 0,5 meter til nærmere 15 meter over bakken. Den lengste ziplinen i anlegget er hele 240 meter lang!
Vakre Randsfjorden er en attraksjon i seg selv, den er virkelig en av de store perlene regionen har å by på! Randsfjorden inviterer også til flotte arrangementer langs sine bredder, blant disse er Operafest Røykenvik. Røykenvik ligger noen minutter i bil sør for Søndre Land og Gjøvikregionens grenser. Festivalen her er meget populær og mange reiser hit for å få med seg musikk av ypperste klasse.
Biri er et koselig tettsted i Gjøvik kommune som ligger vakkert plassert på vestsiden av Mjøsa, rett nord for Mjøsbrua. Biri har flust av gode fasiliteter i tillegg til et lite handelssenter med de nødvendige butikkene. Her finner du travbane, idrettsanlegg, legesenter, helsestasjon, barneskole, ungdomsskole og fire barnehager. Det er også mange lag og foreninger på Biri. Alt dette gjør Biri til en god plass å bo!
Rundt omkring i Gjøvikregionen er det en rekke hyggelige stoppesteder som passer perfekt når man er fysen på noe godt. Et av disse er Eiktunet Kafé. Denne finner du på toppen av Gjøvik, i Øverbyvegen 110. Her kan du nyte kaffe og et deilig kakestykke med flott utsikt over Mjøsa, Gjøvik og regionen.
Inne i Gjøvik Olympiske Fjellhall er det suverene klatremuligheter. Her kan store og små boltre seg i både buldre- og klartrevegger. Gjøvik Klatreklubb sørger for aktivitet igjennom hele året. Klubben organiserer barneklatring, klubbkvelder og samarbeider godt med studentene i Gjøvik for å sørge for at de har et godt tilbud. Klubben kurser, leier ut utstyr og sørger hele tiden for at anlegget er i topp stand, klart for klatring.
Dresinsykling på Valdresbanen er en ypperlig sommeraktivitet i Gjøvikregionen. Banen går fra Dokka til Hov og er 24 kilometer en vei. Denne aktiviteten er noe som passer for de aller, aller fleste. Det er mulig å gjøre i grupper, men også på alene for de som ønsker det. Dresinene er enkle å tråkke av gårde og du får en unik turopplevelse!
Midt i storgata på Gjøvik finner du Kaffka, en koselig kaffebar gjennom hele året. Dette er et sted som rommer mye mer enn bare god mat og godt drikke. Gjennom hele sommeren er det konserter i bakgården hver helg. Variert musikk og dermed stor sjanse for at det er noe som treffer for de aller fleste. Stemningen i bakgården er helt spesiell og en finfin plass å tilbringe en sommerkveld på Gjøvik.
Norges største sommershow, Urbane Totninger, holder hus på Kapp i Østre Toten. Siden 2007 har de sørget for folkefest og terningkast seks-underholdning! Med en blanding av standup, parodier, musikk og teater har gjengen i Urbane Totninger fornyet revysjangeren. I 2024 har Urbane Totninger pause, men for å sørge for at publikums savn ikke blir for stort, har de satt opp en ny forestilling – Spontane Totninger! Dette har også fått toppkarakter.
Jerbanetorget Skatepark på er en populær møteplass for små og store som vil ha det gøy og teste ferdighetene sine i parkens fasiliteter. På grunn av den suverene beliggenheten er det nesten alltid mye aktivitet der. Skateparken har alt som kreves og er godkjent for gjennomføring av konkurranser. Blant annet NM har blitt arrangert her.
På taket av Gjøvik finner du noen fantastiske turstier. Vind Idrettslag drifter turløypene på Østbyhøgda. Her kan du velge mellom mange ulike løyper, med varierende lengde og utfordringsnivå. Løypene går gjennom variert terreng som skifter mellom myk bark og hardere tråkkede stier. Det er også flere steder du kan ta en hvil, med rasteplasser og grillhytter.
Når Hege Anita Lillehaug trengte å finne en ny karrierevei, var hun aldri i tvil om hvor hun ville satse. Hun ville satse på hjemmebane, på Dokka, hvor hun er født og oppvokst. Der har hun nå åpnet en unik bruktbutikk, hvor folk kan leie hylleplass for å få solgt klær og sko de ikke lenger har bruk for.
BUA Nordre Land gjør en uvurderlig jobb for økt fysisk aktivitet, sosial inkludering og mestring. Dette i sum fører til en bedre folkehelse for innbyggerne i Nordre Land og regionen. Utstyrssentralen har siden oppstarten i 2020 triplet sitt utlån og nærmer seg nå 18000 utlån. Det er et veldig høyt tall for kommunen! De har låntagere av utstyr i alle samfunnslag og aldre, det er et populært tilbud som har truffet bredt.
Hva er vel bedre enn å kunne sette seg ute å spise og drikke en varm sommerdag? På Gjøvik har du et mylder av uteserveringer, alle i gangavstand til hverandre. Det er muligheter midt i byen og nede langs Mjøsa. Her kan du gå fra sted til sted, avhengig av hva som frister.
En viktig virksomhet i bygdene i regionen er den lokale dagligvarebutikken. På Kapp sto nylig denne flotte butikken klar. Dette er den største Kiwi-butikken i distriktet, på hele 1030 kvadratmeter. Her finner innbyggerne det meste av hva man trenger, i tillegg til ny butikk inneholdt prosjektet 22 leiligheter. Et viktig prosjekt for fremtiden på Kapp, som er et av stedene i regionen hvor det satses godt mot økt tilflytting.
Historiske Gjøvik gård er et populært sted for både små og store. Her kan man både slappe av, leke og lære. Omgitt av vakre, grønne vekster og historiske bygg kan du virkelig kose deg på Gjøvik gård. Bygningene og parken ble fredet i 2008 ut fra ønsket om å bevare Gjøvik gård som et kulturhistorisk viktig anlegg. Her finner du en koselig kafé og butikk, samt bygg og infrastruktur for gjennomføring av arrangementer året igjennom.
Evjua Strandpark i Totenvika er full av gode øyeblikk enten du kommer med bobil, campingvogn, båt, vil bade eller bare nyte god lokalmat på restauranten Viken ll. Her kan du blant annet overnatte i lekre Panoramahytter eller feriehus med nydelig utsikt over Mjøsa. Mange har også Evjua som start og/eller sluttpunkt for fine turer på Totenåsen også!
På Starum i Østre Toten ligger hovedkontoret til Oppland Sivilforsvarsdistrikt. Styrken til distriktet består av nærmere 400 tjenestepliktige og sju fast ansatte. Sivilforsvaret er en veldig viktig beredskapsressurs og bistår nødetatene ved større ulykker, redningsaksjoner og naturhendelser.
Nordbohus Innlandet har sørget for nye boliger i regionen siden 1986. Nå har de truffet blink med nytt boligkonsept til førstegangskjøpere. Bedriften har gradvis utviklet seg i nesten 40 år. Med over 60 ansatte og kontorer over store deler av Innlandet og på Romerike, satser Norbohus på nyboligbygging og hytter gjennom datterselskapet Saltdalshytta Innlandet.
Skreia er et veldig trivelig tettsted i Østre Toten kommune. Stedet ligger flott plassert, omgitt av vakker natur. I sentrum finnes koselig kafeer og fine butikker, samt et bunnsolid idrettsanlegg og gode arbeidsplasser. Herfra er det kort vei til turer på Totenåsen og fine stunder på eller ved Mjøsa.
Enten du er fisker, fuglekikker, badenymfe, turglad, hengekøye-entusiast, kajakk-padler eller bare lengter etter fredelige stunder ved vannkanten; Trevatna er noe helt spesielt. Et eventyr, sommer som vinter. En liten hemmelighet på åsen mellom Raufoss og Hov.
Kapp Melkefabrikk og området rundt har en lang og innholdsrik historie. Samtidig er det masse aktivitet her fortsatt og ny historie skrives. I dag er det en spennende kombinasjon av kultur, historie og næringsliv i de nesten 10 000 kvadratmeterne som utgjør hele "Mjølkefabrikken". I tillegg er det her sommershowet Urbane Totninger holder hus!
Når finværet og varmen er på plass i Gjøvikregionen er det mange som legger inn en stopp i havna på Gjøvik. I tillegg til å kunne spankulere langs Mjøsa og kikke på båtlivet, er det mange ålreite sitteplasser hvor man kan nyte god is fra havnekiosken.
I Smørvika på Kapp i Østre Toten kommune pågår et meget spennende boligprosjekt. Her er det muligheten til å skaffe seg et hjem med en fantastisk utsikt utover Mjøsa.
Rundt om Gjøvikregionen er det alltid fine arrangementer og tradisjoner som ivaretas på 17.mai. Korps og tog er å finne både på bygda og i byene. Her strekker dagen seg fra saluttering, minnestund, barnetog, familiefester, borgertog og russetog til det svært populære fyrverkeriet på Raufoss på tampen av dagen.
Kommunene i Gjøvikregionen er dyktige på å vise frem aktivitetsmulighetene rundt omkring gjennom sommeren. Søndre Land kommune har allerede publisert en oversikt over aktiviteter for barn, ungdom og barnefamilier. Dette i samarbeid med frivillige lag og foreninger.
Fyrverkeriet Kulturskole er et viktig tilbud i Gjøvikregionen. Skolen er stedet hvor innbyggerne i Vestre Toten kommune får utfolde seg innenfor kunst- og kulturaktiviteter. Det er et kommunalt tilbud med et bredt tilbud til folk i alle aldre.
Isiflo jobb- og rekrutteringssenter er en viktig aktør i Gjøvikregionen når det kommer til å hjelpe mennesker tilbake i arbeidslivet. I kraft av sin posisjon har Isiflo gjort en rekke tiltak for å være med å utgjøre en forskjell for samfunnet, et av deres beste tiltak er opprettelsen av Isiflo jobb- og rekrutteringssenter. Senteret ble startet opp i 2013 og har gradvis utviklet seg, i dag er det en rekrutteringsbase i tillegg til en språk- og arbeidstreningsplass.
Vang Gård ligger vakkert plassert ute i Totenvika. Med med purre, løk, diverse kål, selleri, gulrot, korn og agurk i eget veksthus er Vang Gård en av innlandets største produsenter av grønnsaker. Gården drives og eies av Familien Rostad Gjestvang.
En tur til Ramberget og utsikten der er virkelig spektakulært. Turen er kun en liten kjøretur nord for Gjøvik sentrum ligger. Du kan parkere ved Lundstein skole eller Braastad Kirke, videre tar du deg til fots. Gåturen går gjennom vakker skog på en fin sti, og det er ikke langt å gå. Når du kommer frem er det uansett verdt innsatsen.
Gjøvikregionen ønsker seg flere hjemflyttere og tilflyttere. For at det skal skje må det være attraktive boliger å flytte til. Rundt omkring i regionen er det mange solide boligprosjekter, et av disse er Østby Terrasse på Vind i Gjøvik kommune.
Panengen Brygge er ei perle langs Mjøsa. Brygga og badeplassen her er godt besøkt, med god grunn. I tillegg til en rik historie, har plassen også en lys fremtid takket være ildsjelene i Panengbryggas Venner. Stedet er allerede nydelig og det jobbes med å utvikle plassen ytterligere med blant annet en badstue.
Rotstigen Mesterhus Innlandet er en av regionens eldste byggmesterfirma. Siden 1946 har de vært opptatt av å levere kvalitet innen nybygg og rehabilitering i Mjøsområdet. Selskapet består av en gjeng på 46 ansatte som alle brenner for faget. Sammen sørger disse for ferdigstillelse av omkring 40 nye boenheter i året.
Lena er et herlig tettsted i Gjøvikregionen og er administrasjonssenter i Østre Toten kommune. Stedet er i dag handels- og servicesenter for et rikt jordbruksdistrikt, og ligger plassert midt i matfatet på Toten.
Et halvår etter at regjeringen kunngjorde at det skal opprettes medisinutdanning ved NTNU i Gjøvik, er studieplassene fylt opp via Samordna opptak. Medisinutdanningen fikk hele 147 søkere til de 20 nye studieplassene.
– Vi har fått muligheten til å bidra der vi er best, sier Gro Kvanli Dæhlin, viserektor ved NTNU i Gjøvik.
Fretex Gjøvik er en butikk med stor merverdi. Fretex er landets største arbeids- og inkluderingsbedrift og secondhand-kjede. I butikken på Gjøvik kan du gå på skattejakt, de tar også imot varer. Butikken er en unik og viktig møteplass, kafeen i første etasje er godt besøkt.
I Gjøvikregionen ligger Sivilforsvarets kompetansesenter, stedet hvor landets sivilforsvarsmannskaper læres opp. Kompetansesenteret har en nøkkelrolle i opplæringen av alle mannskaper til Sivilforsvaret. Fra grunnleggende ferdigheter til lederopplæring.
MIX Bilittkiosken på Skreia i Østre Toten Kommune er en unik kiosk. Den har en helt spesiell posisjon hos mange, også for folk utenfor regionen. Kiosken er viden kjent for sin spesielt gode is og selger et enormt antall softis hvert år.
Gjøvik & Toten Golfklubb er kjent for sitt gode og inkluderende miljø. Klubben har omkring 800 medlemmer alderen 2 til 91 år. Den store bredden i medlemsmassen gjør at tilbudet klubbet gir er tilsvarende. De tilbyr alt fra «knøttegolf» og ukentlige treninger til firmaeventer. Banen de har på Sillongen er solid og med en unik utsikt over regionen.
Søkertallene fra Samordna opptak viser at mange har funnet sitt førstevalg i Gjøvikregionen. Fagskolen Innlandet opplever en betydelig vekst innenfor sine studieretninger, langt over gjennomsnittet. 1678 søkere har skolen som sitt førstevalg gjennom Samordna opptak. Dette tilsvarer en økning på 45,1 prosent fra 2023.
1.mai markeres på forskjellige vis rundt om i regionen. Det er en dag med sterke tradisjoner herover, spesielt med tanke på industrimiljøet som har vært her i mange, mange år. Arbeidernes dag blir solid markert i alle regionens kommuner. Arbeiderbevegelsen har en rekke egne arrangementer og tog.
Unicare Landaasen AS er et rehabiliteringssenter som i spesialisthelsetjenesten. Senteret ligger i Søndre Land og er en av kommunens største arbeidsplasser. Her er det et sterkt fagmiljø med fokus på rehabilitering rettet mot gjenvinning av tapt funksjon, som igjen skal føre til økt aktivitet, deltakelse og livskvalitet.
Verdens beste rulleski kommer fra Gjøvikregionen. IDT Sports på Lena i Østre Toten kommune har gjennom de siste 10 årene blitt markedsledende på rulleski i landet og eksporterer stadig flere rulleski utenlands. De er etablert blant annet i USA og Kina, i tillegg til flere steder i Europa.
Line Nygård elsker å gå på tur i nærområdet sitt. Hun pakker tursekken nesten hver dag for å komme seg ut i den vakre naturen Gjøvikregionen har å by på. Med seg i sekken har hun alltid kamerautstyr for å dokumentere natur og dyreliv.
Gjennom året kan du oppleve en rekke gode arrangementer i sentrum av Gjøvik, på Jernbanetorget. Jernbanetorget innbyr til variert aktivitet gjennom hele året. I tillegg til parkens fasiliteter, blir området brukt til forskjellige arrangementer/eventer. Et av de mest populære er når Street Food Norway og Food Truck Festival kommer til byen.
I Nordre Land finner du den vakre elvestrekningen Dokka-Etna. Samløpet av de to elvene går fra Dokka og ned til utløpet av Randsfjorden. Her kan du oppleve spektakulær natur på sitt aller, aller fineste. Her byr det seg også frem muligheten for unike fiskeopplevelser.
På PINPIN finner du et bredt utvalg av forskjellige spill du kan prøve ut sammen med venner, kollegaer og familie. Her finner du bowling, golfsimulator, karaoke, shuffleboard og dart. De arrangerer også eventer som for eksempel musikkbingo, quiz og stand up-show.
Hvert år, når vårsola varmer Gjøvikregionens frodige jorder, starter våronna for fullt. Her, i hjertet av Norges kjøkkenhage, begynner bøndene den årvisse forberedelsen, for å så frøene som vil spire og gro til landets fineste avlinger. Våronn i Gjøvikregionen er ikke bare en årstid, men sesongen for alt som skal vokse. Historisk har perioden vært avgjørende for regionen, ikke bare som et symbol på fornyelse, men også som en viktig driver for regionens økonomiske utvikling.
Hov i Søndre Land kommune har mye å by på. Stedet ligger idyllisk plassert rett øst for Randsfjorden. Her kan du finne flotte butikker, godt servicetilbud, spennende kulturaktiviteter, fine boliger og tomter. Hov har fantastisk natur. Her kan du blant annet bade i krystallklart fjordvann, gå på ski i idyllisk skog og kose deg med en runde golf.
Engers Lefsebakeri og produktene deres er en viktig tradisjon på matbordet til folk i og utenfor regionen. Bakeriet oppi Åslendevegen på Gjøvik er eksperter på lomper og lefser, herfra kommer tradisjonsbakst med røtter tilbake til 1950-tallet. For folk fra regionen er det ikke mye som slår Gjøvik lompa med godt pålegg.
Wassan al Dulaimi jobber i idrettsrådet i Gjøvik kommune og er en unik ressurs ute i idrettslagene, blant annet hos Vind Idrettslag. Hun jobber som tolk og bruker ettermiddagene på ytterligere oppfølging, veiledning, inkludering og integrering for å hjelpe barn og familier i regionen.
Omkranset av spektakulær natur i Nordre Land kommune finner du Landsbyen Dokka. Her bor omkring 3000 glade innbyggere, på et sted som tilbyr det beste fra byen og det beste fra bygda.
J.Karlsen Gartneri i Søndre Land er av Nordens største spesialgartneri for tulipanproduksjon. Årlig produserer de nærmere 30 millioner tulipaner, noe som dekker omkring 40 prosent av Norge sitt behov for tulipaner. Gartneriet er en av de mest moderne tulipanprodusentene i Skandinavia.
Kun en liten spasertur vest for Hov sentrum i Søndre Land ligger Kråkvika. En nydelig offentlig badeplass ved Randsfjorden. Her er det fint å være, spesielt om sommeren, men også vinterstid. En plass for aktivitet og avslapning i flotte omgivelser.
Biri Travbane ligger vakkert til langs ved Mjøsa, og det er kort vei til banen fra alle mjøsbyene. På Biri og i regionen er det et solid miljø for hesteinteresserte og mange som reiser til travbanen for trening og løp. Travbanen er også en plass for folk som er ute etter spenning, sport og spill, og som ønsker å oppleve adrenalinfylte øyeblikk.
Raufoss Fotball sitt herrelag er regionens flaggskip når det kommer til toppfotball og laget som holder til på høyeste nivået av lagene her. Raufoss Fotball har over 100 år med historie å se tilbake på. En innholdsrik historie med både opp- og nedturer. En historie om hvordan industrien og fotballen gradvis vokste seg større her utover på 1900-tallet.
R.E.D Residency Eina Danz er et regionalt kompetansesenter for dans, og en internasjonal og nasjonal kunst- og kulturarena, med hovedfokus på tverrfaglig residensvirksomhet, produksjon av dans og film av høy kvalitet, og formidling til et bredt publikum.
Øverby er et flott utgangspunkt for turer videre inn i Gjøvikmarka. Det er også en plass for blant annet frisbeegolf, langrenn, rulleski, klatring og lek. Like ved Øverby finner du også friluftsmuseet Eiktunet, hvor det også er en koselig kafe.
Småtrølltræff i Vestre Toten kommune er et suverent tilbud til småbarn og barneforeldre. Barna får utfolde seg i rytmer, musikk og fargesprak. Samtidig er dette et aktivitetstilbud for å gi foreldre en mulighet til å bygge nettverk og bli kjent med andre foreldre.
Ved Trevatna i Søndre Land kommune kan du finne en suveren lekeplass for barn og unge. En mini-klatrepark med en rekke elementer som de kan få testet sine ferdigheter i, i tillegg er det bålplass og bademuligheter like i nærheten. Her er det gode muligheter for å ha fine stunder, både liten og stor.
Vestre Toten frivilligsentral har opprettet turgruppen "Den glade vandrer". Et lavterskel turtilbud til alle som ønsker å ha noen å gå en tur sammen med andre. Gruppen har egen turleder og velger forskjellige destinasjoner i regionen for sine ukentlige turer.
Gjøvikregionen har en rekke solide idrettsanlegg. Et av de er Reinsvoll Idrettspark, et unikt breddeanlegg i Vestre Toten kommune. Reinsvoll IF har jobbet godt over flere år og utviklet et anlegg full av muligheter for alle som ønsker å drive med noen form for aktivitet.
NTNU, Fagskolen Innlandet, Høyskolen for yrkesfag, Musikkfolkehøgskolen Viken, Norsk Hestesenter og Toten Folkehøyskole er alle lokalisert i regionen. Alle med gode muligheter for deg som er på leting etter mer kunnskap og kompetanse. Ikke glem å gjør deg kjent med mulighetene her før fristen, slik at du rekker å søke.
Rekruttering av arbeidskraft er helt sentralt for Innlandet og for Gjøvikregionen. Arbeidet med rekruttering er omfattende og innebærer også utenlandsreiser for å informere om mulighetene denne regionen byr på. Gjøvikregionen Utvikling deltok i 2024 på en messe i Nederland med over 12 000 deltakere, for å fortelle om regionen og tiltrekke arbeidskraft.
Flere sterke kompetansemiljøer har valgt å lokalisere seg i Gjøvikregionen, et av de er NIBIO Apelsvoll. De forsker og leverer kunnskap om mat- og planteproduksjon, miljø, kart, arealbruk, genressurser, skog, og nærings- og samfunnsøkonomi.
Raufoss Sentrum er vakkert alle årstider, men våren er kanskje den fineste. Da er det ekstra fint å gå tur langs den nydelige Hunnselva, som renner gjennom byen. Besøk Raufoss Sentrum, nyt naturen og ta inn alt som den flotte byen Raufoss har å by på.
Løypekjørerne på Vind stiller opp på frivillig basis for å sørge for optimale forhold for aktive utøvere og mosjonister. De deler en felles glede over å legge til rette for andre, samt få gjøre noe spennende og moro. De legger sin stolthet i å levere et løypenett av høyeste kvalitet, en innsats som fortjener både heder og ære.
SK Gjøvik-Lyn sitt a-lag holder til i norsk andredivisjon. Klubben jobber hardt for å videreutvikle egne spillere og få frem nye talenter til seniorsatsingen. De er en klubb i stadig utvikling og gjennomgår nå en stor endringsprosess for å legge et godt fundament for veien videre.
Dokkadeltaet Nasjonale Våtmarkssenter er et naturinformasjonssenter som utfører en rekke konsulenttjenester for Miljødirektoratet, Statsforvaltere, fylkeskommunen, kommuner, det private og andre. De er et nasjonalt kompetansesenter opprettet etter at Dokkadeltaet ble naturreservat og fikk status som Ramsar-område.
Otium Spa på Gjøvik gir deg muligheten til skjemme deg selv bort litt ekstra, både på hverdag og helg. Her er det en rekke fasiliteter og muligheter for deg som trenger litt ekstra avslapning og velvære. Basseng, badstue og mye mer.
Gjøvik vil bli hele Norges cyber city. Et steg på veien er det nyetablerte «Cyberhuset», som skal være en møteplass hvor forskere, næringsliv, gründere og studenter kan jobbe sammen om nye løsninger og utfordringer. Gjøvik har allerede et verdensledende fagmiljø innen cybersikkerhet, med NTNU i spissen.
Skogskjulet til Kai Jensen blir besøkt av fotografer fra inn- og utland. Fotoskjulet gir fotografene mulighet til å ta unike bilder, tett på dyra i sitt rette element. Kai er selv en veteran i naturfotomiljøet og bruker alt av sin ekspertise for at de besøkende skal reise hjem med et blinkskudd.
En av de aller fineste og mest sentrale gåturene på Gjøvik er fra sentrum og opp til fantastiske Hovdetoppen. Turen tar ikke lang tid og er perfekt å kombinere med et besøk på en av byens kafeer. Hva er vel bedre enn varm kaffe og et deilig kakestykke etter en time i frisk luft? God tur.
Ken André Ottesen, kanskje mest kjent som BAdesken, er født og oppvokst i Gjøvikregionen. Han er lokalpatriot og heier på videre vekst. Her kan du lese hans skråblikk og tanker om regionen og veien videre.
Skjærtorsdag på Einafjorden er en velkjent tradisjon i regionen. Det er en dag for pilkekonkurranse, fest og moro. På dagen arrangeres mesterskap i isfiske, mens på kvelden samles folk til fest på samfunnshuset. Dette er en tradisjon som strekker seg over 40 år tilbake i tid.
Lekeland 1 på Gjøvik er et lekeeldorado for barn mellom 0 og 12 år. Her finnes nesten uendelige muligheter for lek og moro, alt i trygge omgivelser. Lekeparken er på hele 1200 kvadratmeter og er spesielt tilpasset barnefamilier.
Nishtman og Dalea har stått på og skaffet seg fagbrev innenfor henholdsvis produksjonsteknikk og salgsfag, i regi av prosjektet Kombinasjonsforsøket. Fagbrevene er et resultat av gode, lokale samarbeid i kommune og region.
Bowling 1 Gjøvik er en velkjent plass for lek og moro for alle som bor i regionen. Bowlingen har holdt hus i Trondhjemsvegen i nesten 30 år og er fortsatt svært populær.
Raufosshallen ble kraftig oppgradert og utvidet i 2022. Anlegget gir muligheter til et bredt spekter av idretter og aktiviteter. Dette er en storstue for idretten og folkehelsa, en viktig møteplass som genererer masse aktivitet.
Jan Wehrmann fant kjærligheten i regionen, flyttet hit og ble pendler. I over halvparten av de 31 årene han har bodd her, har han beholdt jobb i Oslo. Han er strålende fornøyd med mulighetene og miljøet regionen har å by på.
Etter 20 år borte, fant Paul Håvard Østby veien «hemmat» til Toten. Gjennom oppstarten av Urbane Totninger, gjenoppdaget Østby Toten og Gjøvikregionen. Det resulterte i at han sammen med familien tok valget om å flytte hjem. Et valg han og familien er veldig godt fornøyd med.
Grimaas Bryggeri har gradvis utviklet seg fra hobbyproduksjon i en garasje til et profesjonelt bryggeri i låven på Grimaas gård. Bryggeriet har syv medeiere bestående av familie i tre generasjoner, samt venner.
Biri barnehage er en ny, moderne og fremtidsrettet barnehage der både barn og voksne trives. Barnehagen har plass til 108 barn i alderen 1-6 år, fordelt på seks avdelinger. Barnehagen er utformet på en kreativ og leken måte på en flott naturtomt, sentralt plassert og lett tilgjengelig.
Koblingen mellom regionens utdanningsinstitusjoner og næringsliv, er en viktig suksessfaktor for Gjøvikregionen. Denne koblingen har høy prioritet, hele året. Det jobbes aktivt med å lage møteplasser og gjennom året er det en rekke arrangementer for at studentene skal kunne gjøre seg kjent med mulighetene her i regionen.
En kvalitet alle kommunene i Gjøvikregionen har, er nærhet til frisk luft og fine friluftsopplevelser. Det er fort gjort å bli fanget i et pliktløp i hverdagen. Dørstokkmila kan fort bli voldsom, og man ender ofte med å si at man «ikke har tid» til å få gjort noe annet. Da er det fordelaktig å bo en plass som har muligheter rett utenfor døra, slik som de aller fleste i Gjøvikregionen gjør.
Labo helse- og omsorgssenter er et sertifisert Livsgledehjem. Senteret ligger på Lena i Østre Toten kommune og ble åpnet i januar 2020. Labo har 111 sykehjemsplasser fordelt på fire avdelinger. I tillegg til sykehjemsdrift, omfatter Labo dag- og aktivitetstilbud, storkjøkken, hjemmetjenester og fysio- og ergoterapitjenester.
Det som skulle være et show utviklet seg raskt, og nå har søstrene Svendsby drevet Fairytales Showcrew på Dokka i 15 år. I dag har de over 90 dansere i alderen 4 til 40 år hos seg, i tillegg har de sangere og musikere, så totalt er det godt over 100 stykker som utgjør Fairytales totalt.
Anne Linn Dambråten bor på Eina og er en skikkelig lokalpatriot. Hun er glad i kommunen hun bor i og elsker å være turist i egen region. Hun trekker frem de mange mulighetene som finnes like utenfor egen husvegg, men også rundt i hele regionen.
Bybadstua i Fredvika på Gjøvik er et flott sentrumsnært friluftstilbud. En strålende plassering langs Mjøsas bredder gjør opplevelsen til noe helt eget. Her kan man kombinere et forfriskende bad med en varm og behagelig opplevelse i badstua.
Med Gjøvik og Oslo som endestasjoner har Gjøvikbanen siden åpningen i 1902, bydd på en reise gjennom naturskjønne omgivelser. Banen har vært og er et kollektivt bindeledd for regionens næringsliv, studenter og ferierende.
Sentralt i Norges mest dynamiske industrielle «hub» i Raufoss Industripark ligger SINTEF Manufacturing, en nasjonal nøkkelspiller for forskning på framtidens produksjonsløsninger siden 2001. Selskapet, som består av 100 ansatte fra 12 forskjellige nasjonaliteter, reflekterer et globalt perspektiv, og bidrar i utviklingsarbeidet mot en konkurransedyktig og bærekraftig norsk industri.
Gjøvik bibliotek og litteraturhus er lokalisert ved rådhuset i sentrum av Gjøvik, i tillegg til å ha en filial på Biri ungdomsskole. På biblioteket kan du låne medier, møte venner, ha et møte, ta en kaffekopp, bruke wifi og bla i dagens aviser. Biblioteket har betjent åpningstid 41 timer i uka og tilbyr en rekke varierte aktiviteter gjennom hele året.
Vind IL har en veldig bra skistadion. Her er det FIS-godkjente løyper, skileik-anlegg, skicross og turløyper for de som ønsker å gå seg en tur på beina. Løypene kjøres kun av frivillige ildsjeler i klubben, som legger sin sjel og stolthet i at det alltid skal være skikkelige løyper.
På Setton Gård ved Fluberg bru i nordenden av Randsfjorden har Heidi og Øivind Tandberg skapt sine egne arbeidsplasser. De driver med hjorteoppdrett, utegris, storfe, kornproduksjon, grasdyrking, jaktutleie og skogsdrift. De har de også bygget og driver eget slakteri og gårdsbutikk som de fyller med egne produkter, samt andre gode lokalvarer som de kjøper inn.
Teknologi- og industrifag (TAF) ved Raufoss videregående skole har vært og er et unikt videregående skoletilbud. Gjennom flere år har det blitt jobbet med å øke rekrutteringen av jenter til denne utdanningen, det arbeidet har man lyktes med og nå satt søkerekord.
I Gjøvikregionen har fire av de fem kommunene gått sammen om å arrangere Ung Kultur Møtes-festivalen. UKM i regionen lages av et fellesskap av ungdom på tvers av kommunegrensene, sammen med en voksen kulturkontakt. Sammen utgjør de en super arbeidsgruppe som laget et solid kulturarrangement for ungdommen.
Mjøspromenaden er en flott gang- og sykkestil langs med Mjøsa, like nedenfor Gjøvik sentrum. Den er omkring 6 kilometer lang og byr på muligheter for forskjellige aktiviteter gjennom hele året.
Innovasjon og løsningen på avanserte utfordringer kan komme fra hvor som helst – også fra noe så enkelt som dobørsten. Ved Katapulten MTNC på Raufoss går man rett på mål og tester for å raskt kunne bekrefte eller avkrefte om ideer er mulig å serieprodusere.
Totenbadet på Raufoss er et unikt badeparadis for store og små. Stedet byr på en rekke muligheter for lek, moro, trening og avslapning.
Padeltennis har blitt veldig populært blant mange i regionen. Etter åpningen av Fun Padel Gjøvik har interessen skutt i taket. Idretten passer for de aller fleste og i hallen på Gjøvik møtes mange for å spille sammen og mot hverandre.
Per Harald Øyhus er en skikkelig lokalpatriot. Han er veldig glad for sin oppvekst her og veldig glad for mulighetene regionen byr på. Øyhus driver en motorsykkelbutikk, en familiebedrift han tok over etter faren sin.
Godshuset ungdomsklubb ligger på Lena i Østre Toten kommune. Klubben er en populær møteplass for ungdommen og sørger for mye aktivitet gjennom året. Her er det muligheter til å drive med masse forskjellig, og de arrangerer også en rekke utflukter for ungdom. Det nyeste tilskuddet er et eget gamingrom i klubben.
AMFI Raufoss er Totens største kjøpesenter. Senteret ligger sentralt plassert og inneholder et bredt utvalg butikker som i sum gjør at man der kan få tak i det aller meste. Det er også en viktig, sosial møteplass for mange.
Gjøvikregionens kraftfulle næringsliv har sine røtter i innovasjon. Satsingen på kunnskap og utvikling skaper et industrielt og teknologisk fellesskap som kontinuerlig vokser og inspirerer til løsninger på globale utfordringer. Slik bidrar Gjøvikregionen til økt norsk eksport.
Isbading blir stadig mer populært, det gjelder også i Gjøvikregionen. For mange vennegjenger er isbading blitt en hobby som gir mange gode møter med smil, latter og glede.
NLI Dæhli sitt anlegg på Leikarvoll nord for Dokka er et supert anlegg som skaper masse aktivitet. Anlegget byr på muligheten for aking, alpint, hopping, skøyter, langrenn og skiskyttertrening på vinteren. Også på sommeren er mulighetene mange.
Vestre Toten kommune har over tid hatt en stor satsing på barn og unge, med et fokus på lavterskel møteplasser og aktivitet med muligheter for alle å delta uansett bakgrunn. Aktivitetskontaktene i kommunen har gjort dette til en stor suksess.
Vitensenteret på Gjøvik er et sted for nysgjerrige i alle aldre! En verden av vitenskap og teknologi, hvor læring og moro smelter sammen. Her kan man utforske interaktive utstillinger som bringer fysikk, matematikk, og naturvitenskap til liv.
Skyland Gjøvik er en populær plass for både små og store. I tillegg til trampolineparken er det en rekke andre aktiviteter å prøve seg på der. Plassen benyttes til alt fra barnebursdager til utdrikningslag, det sier mye om allsidigheten til anlegget.
Kontorfellesskapet NT6 i sentrum av Gjøvik er designet for samhandling. Her er det lagt til rette for gode samtaler med kollegaer og andre bedrifter, enten faglig eller «over kaffen».
Ungdommens Hus i Søndre Land er en populær møteplass for de unge i kommunen. Målsettingen til Søndre Land ungdomsklubb er å gi ungdom et positivt fritidstilbud i trygge rammer, som et supplement til andre fritidsaktiviteter.
Strikkekafeen på Amfi Raufoss ble raskt et populært tilbud og nå fylles plassene opp hver gang. Det ukentlige arrangementet har blitt en viktig møteplass for mange.
I tillegg til mange trenings- og aktivitetsmuligheter, er det ikke slutt på «typisk» helgeaktivitet selv om mandagen og hverdagen står på. Rundt forbi i regionen kryr det av små og store arrangementer uken igjennom. Noe av det mest populære i regionen å forlenge helgen med er kino og quiz.
Kunstisbanen på Gjøvik stadion er en svært populær møteplass. Her drives både organisert og uorganisert aktivitet gjennom hele vinteren. Kvaliteten på isen er også veldig bra. Så bra at det i løpet av vintersesongen arrangeres skøyteløp der.
Vestre Toten Skøytebane har blitt en suveren møteplass for både store og små. Det startet med en testsesong, nå er banen en selvfølge når vinteren kommer. Skøytebanen ligger plassert like utenfor Vestre Toten ungdomsskole på Raufoss og er svært godt besøkt.
Suksessen til Mustad og utviklingen av produkter i verdensklasse danner bakgrunnen for navnet Bright House og for hvorfor det er plassert der det er i dag.
Kapp Næringshage og miljøet på Kapp Melkefabrikk er unikt og har etablert seg som en solid merkevare på Toten og i regionen.
Sexolog, parterapeut og samtalepartner hos Mjøsterapeutene, Jogrim Ristebråten, forteller litt om hvordan han opplever folka i regionen.
City Hov er et kontorfellesskap med alle fasiliteter og et godt miljø. Siden oppstarten i 2022 har fellesskapet vokst og det er i dag stor bredde blant leietakerne. Allerede er 12 leietakere etablert og det er plass til flere spennende virksomheter.
Fokus på «arbeidskraftreserven» er helt sentral om samfunnet skal evne å imøtekomme fremtidens rekrutteringsutfordringer. Her i regionen jobbes det aktivt med gode prosjekter og bedrifter for å hjelpe folk fra utenforskap og tilbake i jobb.
Gratulerer med morsdagen, alle mødre! Her kan lese hva mødrene vi har snakket med har å si om hverdagen og livet som mor i Gjøvikregionen.
Vinterstid utgjør den nedlagte Valdresbanen en flott løype for fine skiturer. Løypa strekker seg fra Eina til Dokka og er omkring 47 kilometer lang. Du kan også starte flere steder langs banen, så tilgangen til traseen er god og en løype som passer alle.
Raufoss Industripark er i vekst og jobber nå med en stor utvidelse av parken. Det nye nordområdet åpner for 100 000 kvadratmeter nybygg, økt aktivitet og med det flere, nye arbeidsplasser til regionen. Utvidelsen er viktig for eksisterende leietakere og fremtidige.
Raufoss Industripark huser over 50 virksomheter, hvorav de største er produksjonsbedrifter. Totalt omsetter bedriftene i parken for over 12 milliarder kroner og over 2700 har sin jobb der. Bedriftene er hele tiden på jakt etter nye kollegaer.
Bygning 5 i Raufoss Industripark er blitt "Industriens hus". Bygget huser et komplett økosystem for industriell utvikling og er et viktig bindeledd mellom industrien og omverdenen.
Et sterkt klyngesamarbeid er avgjørende for å styrke konkurransekraften til industrien i regionen og landet for øvrig. Nasjonale satsinger er lagt til Raufoss med bakgrunn i det sterke kompetansemiljøet, industriklyngen NCE Manufacturing er en av disse.
Raufoss Industripark har utviklet seg til en av de mest vekstkraftige og internasjonalt orienterte klyngene i Norge - og er selve stedet for innovasjon, utvikling og kompetansedeling. Parken er en av landets største og over 2700 jobber der.
Det er ikke mange byer som har et alpinanlegg midt i sentrum, men det har Gjøvik. Hovdebakken er unik og innbyr til masse aktivitet.
CC Gjøvik er et av Innlandets største kjøpesentre. Senteret har 80 leietakere og sysselsetter 800 ansatte fordelt på omkring 550 årsverk. En super møteplass for hele regionen og tilreisende.
Gode samarbeid legger grunnlaget for gode arrangementer. I samarbeid med Gjøvik Olympiske Fjellhall og Norges Tennisforbund arrangerer Gjøvik Tennisklubb Davis Cup. Dette gir innbyggerne muligheten til å se verdensstjerner i aksjon i den unike fjellhallen.
Gjøvikregionen er et ledende senter for kunnskapsutvikling innen en rekke områder. Her jobbes det hele tiden med å legge til rette for en engasjerende studietid og her er det enormt mange gode utdanningsmuligheter.
Landsbyen Næringshage på Dokka har sørget for et godt faglig miljø med mye «business» på tvers av aktørene som er samlet der. De er et fyrtårn for grønn vekst og utvikling i Land og regionen for øvrig.
Oppland Arbeiderblad fyller år 100år. Avisa er en viktig aktør for lokalsamfunnene og regionen som helhet. Regionen er heldig som har hatt og har en lokalavis som følger med.
Hovlitunet er Søndre Land kommune sin nye storstue. Bygget sto klart i 2021 og ble svært godt mottatt. Helt fra start av har innbyggerne tatt bygget i bruk og det er blitt en super møteplass for veldig mange.
Raufoss Skistadion er en flott skistadion for lek, korte og lange skiturer. Stadion er en samlingsplass for aktivitet for både store og små. Løypene på stadion er også koblet til et større løypenett som gir uendelig med muligheter.
GjøvikGalla er et viktig arrangement i regionen for å løfte frem de som gjør en ekstra innsats for kulturen, idretten, lokalsamfunnet og enkeltpersoner. Arrangementet bygger stolthet, samhold og løfter frem gode forbilder til etterfølgelse.
Hunton er en av Nordens ledende produsenter av byggematerialer basert på tre og trefiber. De er en viktig hjørnesteinsbedrift på Gjøvik, hvor de har bygget kunnskap og kompetanse siden selskapets start i 1889.
I Østre Toten er Orkla-fabrikken Kims en hjørnesteinsbedrift. En fabrikk som gjennom produksjon gir glede til lokalsamfunnet rundt seg. Fabrikken på Skreia i Østre Toten kommune har produsert snacks siden 60-tallet og fortsetter å levere helgekos til folket.
Nammo er en av hjørnesteinsbedriftene i Vestre Toten. En over 125 år lang industrihistorie med ammunisjonsproduksjon er det i dag Nammo som viderefører i industriparken på Raufoss. En høyteknologisk produksjon.
Dokka Fasteners er utvilsomt en hjørnesteinsbedrift i Nordre Land kommune. Et selskap som har overvunnet store utfordringer og går lyse år i møte. Selskapet skal i tiden som kommer, samarbeide tett med blant annet Nammo.
Berthas Bakerier ligger i Søndre Land kommune og er en av kommunens hjørnesteinsbedrifter. Berthas har utviklet seg gjennom alle år og blitt et av Norges ledende og mest moderne bakerier.
Innovasjon satses det godt på i regionen. Dette ser man i igjen i utbygginger og satsinger på tvers av fag og bransjer. Også blant de yngste i regionen dyrkes innovasjon. Det er 6.trinn på Gjøvik skole et godt eksempel på.
Synnfjell i Nordre Land er et paradis for deg som er glad i langrenn. De som kjenner området beskriver det som det snille og ville fjellet. I dette ligger at de fleste turmål og topper er lett tilgjengelig, samtidig som utsikten på toppene er storslagen.
Etter solid utvikling har Gjøvik Rideklubb og deres unike anlegg, GRK Arena, fått vite at de får arrangere VM i 2026. Klubben har gjort og gjør en kjempejobb for store og små, to- og firebeinte.
Søndre Land kommune har posisjonert seg og er klare for utbygging av storindustri. De har regulert og klargjort et område på nærmere 1000 mål for industrietablering for areal- og kraftkrevende virksomheter.
Karidalen Skisenter er et unikt anlegg i Gjøvikregionen som har vært i stadig utvikling gjennom flere år. Nå er anlegget et av landets fremste for skiskyting og langrenn. Her er det mulig å drive året rundt.
Gjøvikregionen har hatt en positiv vekst i verdiskapning over flere år, og det er industri som er vår største næring målt i verdiskaping. Her foreligger også en rekke planer for å styrke veksten i årene som kommer.
Gjennom 365-prosjektet vil hver kommune i regionen få hver sin runde hvor vi ser nærmere på hvilke anlegg de forskjellige har, først ut er Gjøvik. Her finner du en rekke solide anlegg med mulighet for masse aktivitet.
I Gjøvikregionen har alle de fem kommunene attraktive turområder for å ta på seg trugene og komme seg ordentlig ut i naturen, vekk fra ordinære løyper, men også i preparerte løyper for nettopp truger.
I Gjøvikregionen kan du oppleve kvalitetshockey i et olympisk anlegg. Den unike fjellhallen på Gjøvik er verdens største publikumshall i fjell. Der kan du blant annet oppleve Gjøvik Hockey, som leverer solid underholdning på isen gjennom sesongen.
I Gjøvikregionen er det mat og drikke for enhver smak. Tettheten av kafeer og restauranter er naturligvis størst i den største byen i regionen, men i alle kommunene er det kulinariske opplevelser å finne. Her finnes matprodusenter i verdensklasse.
I Gjøvikregionen kan du finne alt fra mindre boligenheter til store gårdsbruk. Bredden i boligmarkedet gjør at du kan finne det du vil ha, nesten uansett. Her er muligheten til et enklere liv utenfor storbyene, i en bolig du drømte om.
Gjøvikregionen har gode idrettsanlegg, gode treningssenter og natur som skapt for aktivitet. Her er det muligheter for å drive med det aller, aller meste. Samtlige kommuner i regionen er godt rustet med anlegg og aktivitet.
Med sterke kompetansemiljøer i regionen, spesielt innen vareproduserende industri og cybersikkerhet er Gjøvikregionen et sted for gründere. Her er selskapene som vet å hjelpe gode ideer til serieproduksjon.
På jakt etter en ny, spennende jobb? Gjøvikregionen kan tilby enormt mange spennende jobber. Her finnes jobber blant annet innen cybersikkerhet, helse og omsorg, utdanning, industri, reiseliv, bygg og anlegg, transport, kultur og kreative yrker.
Rundt om i de fem kommunene i Gjøvikregionen er det fantastiske muligheter for å lufte seg. Mulighetene favner bredt og det er noe å finne for folk i alle aldre. Alt fra flatt til veldig bratt.
Nordre Land kommune er siste ut av de fem i regionen til å bli presentert. En unik kommune, som strekker seg fra fjord til fjell. I tillegg har kommunen en landsby med yrende kulturliv.
Søndre Land er en solid bokommune, vakkert plassert langs Randsfjorden. Naturen byr på et mylder av muligheter, her kan du dra på både båt- og fotturer.
Østre Toten kommune er regionens landbrukskommune. Kommunen ligger vakkert plassert langs Mjøsa og byr på et idyllisk kulturlandskap. Her kan man finne roen, og ha fantastiske turmuligheter både sommer og vinter.
Neste kommune til å bli presentert er Gjøvik. Gjøvik er regionens sentrum og hovedsete for utdanning. Her har man også tilgang til et alpinanlegg rett utenfor husdøra.
Vestre Toten kommune er første ut av kommunene i regionen til å bli presentert i 365-prosjektet. Dette er regionens industrikommune, med Raufoss Industripark i spissen. Les også hva ordføreren har å si om kommunen.
Godt nyttår! Nå starter Gjøvikregionen sitt 365-prosjekt. Her kan du lese mer om regionsleder Svein Håvar Korshavn sine tanker om prosjektet og regionen inn i det nye året.
1. januar 2024 lanserer vi Gjøvikregionen 365. Gjennom hele 2024 skal Gjøvikregionen vises frem. En ny post, hver dag, som bygger oppunder hvorfor regionen er stedet å bo, jobbe og leve.