Produserer ost i verdensklasse
Originale Snertingdal Ysteri ble opprinnelig bygget i 1919 og var i drift til 1973. Lokale bønder leverte melken sin til ysteriet, som ble bygdas møteplass og meieributikk.
Produksjonen fortsatt frem til 1970-tallet. Da ble produksjonen lagt ned og andre bedrifter tok i bruk bygningen.
I 2017 ble bygget vekket til live igjen og hovedbygning ble renovert årene etterpå. Nå er det igjen solide produksjonsfasiliteter i ysteriet i Snertingdalen. De nye driverne av Snertingdal Ysteri ønsker å tilbakeføre ostene som tidligere ble produsert i det over 100 år gamle ysteriet.
Ostene som produseres her har mottatt en rekke utmerkelser og medaljer. Den mest kjente varianten er blåmuggosten Snertingdal Blå Viking. Den er en sentral del av historien til ysteriet og en viktig del av dagens produksjon. I tillegg lager de pultost, nøkkelost, gaudaost og mer til.