Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Mandag
30.09.24

Signe jobber for å øke attraktiviteten på Gjøvik som studieby

Signe Ulimoen Øverli jobber som studiebypådriver. Stillingen er et samarbeid mellom Gjøvik kommune, Industribygg, NTNU, Fagskole Innlandet, Sit og Gjøvikregionen Utvikling.

Prosjektstillingen ble opprettet sommeren 2021 etter enighet mellom partene i samarbeidet om en økt satsing på studentlivet på Gjøvik.

Øverli er født og oppvokst i byen, men flyttet til Trondheim og Oslo for studier og jobb. Denne prosjektstillingen fikk henne hjem igjen til Gjøvik.

– Det er en utrolig variert og spennende jobb. Det er veldig interessant å få jobbe med studentenes trivsel i byen, sier Øverli.

Ambisjonen med arbeidet er at studentene skal velge utdanning her på bakgrunn av flere ting enn bare ønsket studie.

– Det er omfattende å jobbe med, for det er mye forskjellig som er avgjørende for valget studentene tar, sier Øverli.

Helhet

Den langsiktige målsetningen med arbeidet er ønsket om befolkningsvekst i regionen. At studentene kommer hit, skaffer seg ønsket kompetanse og tar valget om å bli værende.

– Da er det mange ting som spiller inn. Generell trivsel, arbeidsliv, arrangementer, hverdagsliv og mer til. Målet med arbeidet er at studentene skal ønske å bo her med en gang, eller ønske om å returnere for å bosette seg her senere, sier Øverli.

– Mange kvaliteter

Øverli er involvert i en rekke ulike prosjekter og samarbeid for å drive arbeidet i riktig retning.

– Det handler om å komme med konkrete bidrag gjennom samarbeid med studentene. Lytte til de og ta tak i det de ønsker. Et konkret tiltak vi har fått på plass er studentkafeen Norvald på Gjøvik gård. Dette jobber vi med at skal være en god møteplass for studentene i sentrum, sier Øverli.

Hun er klar på at potensialet med arbeidet er stort.

– Gjøvik er passe stort, det er gangavstand til det meste og det er trygt og godt her. Campus har en god størrelse, det er en plass hvor man finner gode nettverk og et sted studentene trives. Gjøvik som studieby har mange kvaliteter å bygge videre på, sier Øverli.